Rolluiken plaatsen en kunststof kozijnen: hier moet je op letten

geplaatst op 25-08-2020
 Tweede woning 
Bescherm je (tweede) huis tegen weersinvloeden en ongenode gasten. Ook je recreatiewoning kun je tegenwoordig prima bestendig maken tegen invloeden van buitenaf.
alt

Denk je eraan om luiken in je huis te laten plaatsen? Denk dan aan rolluiken. Rolluiken zijn een van de meest populaire keuzes voor woningen geworden. Deze zijn gemaakt van aluminium en worden boven deuren en ramen gemonteerd. Deze luiken beschermen niet alleen tegen het weer, maar zorgen ook voor meer veiligheid en voegen waarde toe aan je huis.

Voordelen van rolluiken

We hebben de top 10 punten samengesteld die je moet weten over rolluiken, zodat je goed op de hoogte bent voordat je een offerte aanvraagt.

Beveiliging - Rolluiken geven je huis extra zekerheid. De rolluiken hebben een vergrendelingssysteem en fungeren als barrière. Niet alleen dat, maar dieven zoeken ook woningen met een gemakkelijke toegang, ze zien luiken en worden afgeschrikt.
Dit is natuurlijk uiterst handig als je als eigenaar van een tweede woning vaak elders verblijft en vaak geen directe zicht op je huisje hebt. 

Temperatuurregeling - Rolluiken zijn isolerend. De rolluiken kunnen voorkomen dat de warmte in de winter aan je huis ontsnapt en dat de warmte in de zomer in je huis komt. Dit betekent dat je huis op een comfortabele temperatuur wordt gehouden en dat je geld kunt besparen op de energierekening.

Long Lasting - De rolluiken zijn gemaakt van duurzame materialen zoals staal en aluminium. Dit betekent dat de deze zonwering lang meegaan en bestand zijn tegen het weer zonder dat ze vervormen.

Gemakkelijk te onderhouden - Het laatste wat je wilt is dat de luiken niet gemakkelijk te onderhouden is. Met rolluiken heb je dat probleem niet. Gewoon afvegen met een vochtige doek. Ze hoeven niet vaak te worden gereinigd.

Lichtregeling - Met rolluiken kun je regelen hoeveel licht er in de ruimte komt. Als je volledige duisternis nodig hebt, kunt je de luiken volledig sluiten. Dit is een geweldige optie voor mensen die 's nachts werken en overdag slapen. Als je helder licht of iets daartussenin wilt, rol je gewoon je rolluiken op.

Verminder geluid – Je kunt niet alleen het licht controleren, maar ook het geluid. Rolluiken kunnen het geluid van het verkeer, de buren, dieren, vliegtuigen etcetera verminderen.

Bescherming tegen weersinvloeden - De rolluiken bieden bescherming tegen alle weersomstandigheden, van warm zonnig weer tot stormachtig weer met regen en hagel. Rolluiken rammelen niet bij harde wind en kunnen zelfs je huis beschermen tegen bomen en puin bij storm.

Brandbeveiliging - Rolluiken kunnen helpen om je huis te beschermen tegen bosbranden en andere branden. Het rolluik werkt als een barrière en beschermt tegen hitte en as. Je ramen kunnen ook worden gered, omdat branden het glas kunnen verbrijzelen.

Stijlvol design – Je kunt net als bij screens kiezen uit verschillende kleuren om ervoor te zorgen dat je rolluik past bij de stijl van je huis.