Vakantie in Veneto, bezoek de stad Verona

geplaatst op 31-01-2019
 Zomervakantie 
alt

Verona is gelegen in het noorden van Italië en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad ligt nabij Milaan in het oosten van Venetië in het noordwesten. Het maakt onderdeel uit van de regio Venoto. Als je veel bezienswaardigheden wilt bekijken in de Italiaanse stad, kun je het beste een Verona Card kopen. Met deze kaart kun je vrijwel alle bezienswaardigheden bekijken met een fikse korting. Enkele kerken, monumenten en musea kun je zelfs gratis bezoeken met de kaart. Je kunt de stad in principe in ieder seizoen wel bezoeken. Ook in de wintermaanden kun je hier prima terecht. Het weer is dan nog vrij goed.

Klimaat

In de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Temperaturen rond de 28 á 29 graden zijn zeker niet zeldzaam. In de lente en herfst zijn de temperaturen ook prima. Je kunt rekenen op temperaturen rond de 17 á 18 graden Celsius. In de wintermaanden kan het afkoelen, maar echt heel koud wordt het niet in de stad. Een enkele keer daalt de temperatuur tot onder het vriespunt, maar doorgaans blijft het rond 5 á 6 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Verona

Er zijn meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken in Verona. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het Balkon van Romeo en Julia, de brug van Scaligero en de Arena.

Balkon van Romeo en Julia

Het Balkon van Romeo en Julia is een echte toeristentrekpleister. Het wereldberoemde verhaal van Shakespeare gaat over de familie Capulet en Montague. Al jaren zijn de twee families aartsvijanden. Toch willen Romeo en Julia elkaar ontmoeten. De bekende balkonscène is daar onderdeel van. Romeo gaat stiekem naar de tuin van de familie Capulet en verklaart Julia de liefde.

Brug van Scaligero

De brug van Scaligero werd gebouwd tussen 1354 en 1356. De bekende brug werd ontworpen door Congrande II Scala. Via deze weg konden mensen op een veilige manier ontsnappen vanuit het kasteel. In de 18e eeuw werd de brug voor een groot deel verwoest door de Fransen. In 1945 werd de brug in zijn geheel verwoest door de Duitsers. In 1949 startte de renovatie en de brug ziet er nu weer uit als toentertijd.

Arena

De Arena van Verona is een Romeinse amfitheater. Het is zelfs één van de best bewaarde amfitheaters in deze regio. Deze Arena werd gebouwd in 30 jaar na Christus en heeft vier ringmuren met tribunes. Via 72 verschillende ingangen kunnen mensen bij hun zitplaatsen komen. In 1117 vond er een aardbeving plaats en dat heeft bepaalde delen van de Arena verwoest. Tegenwoordig kunnen er maar liefst 22.000 mensen plaatsnemen in het Romeinse amfitheater. Er worden onder andere opera’s en theatervoorstellingen georganiseerd.

Vervoer

Op ongeveer vijf kilometer afstand van de stad ligt de luchthaven van Verona. Vanaf de luchthaven kun je gemakkelijk reizen naar het centrum van de stad. Je kunt onder andere reizen met het openbaar vervoer of je kunt een taxi boeken. Als je wilt kun je ook een huurauto huren op de luchthaven.
Verblijf je in een vakantiehuis in Veneto dan is de stad prima te bezoeken en in één dag kun je een goede indruk krijgen van deze Italiaanse parel!
Wellicht wordt je zo intrensiek blij van dit land dat je ervoor kiest om een huisje Italië te kopen.