Succesvol je vakantiehuis verkopen doe je zo!

geplaatst op 31-05-2019
 Tweede woning 
alt

Vroeger waren vakantiehuizen er om echt vakantie in te houden. Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat vakantiehuizen gekocht worden om in te wonen. Vaak worden deze huizen gerenoveerd naar de wensen van de nieuwe eigenaar. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat de eigenaar wil gaan verhuizen maar niet precies weet hoe hij of zij dit het beste kan doen. Hier zijn 6 tips die jou kunnen helpen met het verkopen van jouw vakantiehuis.

1. Zorg dat je de juiste vraagprijs weet

Het is erg belangrijk om te weten hoeveel uw vakantiehuis waard is. Het inschakelen van een makelaar is daarom erg voor de hand liggend, een makelaar weet precies wat de omliggende huizen mogen kosten en kent de omgeving op zijn duim.

2. Ruim de woning op

Potentiële kopers willen alles van het huis zien en zij zitten er niet op te wachten als het een bende in huis is. Zorg er daarom voor dat alles in huis is opgeruimd zodat alles mooi en goed te zien is. Ook geeft het een rustig gevoel als het binnenshuis opgeruimd is.

3. Marketing

Soms verkoopt een huis zichzelf en hoeft u er zelf weinig moeite in te steken. Helaas is niet voor iedereen het geval, er komt bij elke verkoop een stukje marketing bij kijken. Probeer te zorgen dat uw huis beter is dan andere woningen in de buurt, prijs het huis door bijvoorbeeld te zeggen dat de zon altijd in de tuin schijnt, binnen 2 minuten ben je in het bos hiernaast of dat je zo de snelweg oprijdt

4. Zo min mogelijk onderhoud

Het is fijn om als potentiële koper niet om te hoeven kijken naar onderhoud wat er nog moet gebeuren. Zorg er daarom voor dat zoveel mogelijk achterstallig onderhoud geregeld is voordat u uw vakantiehuis gaat verkopen.

5. Foto’s

Beelden zeggen meer dan woorden, daarom is het handig als u professionele foto’s van uw woning heeft. Zelf foto’s maken kan, echter is het beter wanneer een professionele woningfotograaf dit voor u doet, zo haalt u het maximale uit uw woning en mede dankzij de presentatiemappen van Drukwerkdeal kan uw huis sneller verkocht worden.

6. Sociale Media

Sociale media is de laatste paar jaar sterk aan het ontwikkelen en zo ziet u bijvoorbeeld op Facebook dat er ook huizen worden aangeboden. Sociale Media heeft een heel groot bereik en kan mensen aan de andere kant van Nederland bereiken. Uw familie, vrienden of kennissen kunnen eventueel het huis delen op Facebook zodat het nog vaker gezien wordt.