Kies voor de verhuur van een ingerichte tweede woning

geplaatst op 23-02-2024
 Tweede woning 
alt

Uit recente cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars blijkt dat de huurprijzen van gestoffeerde en gemeubileerde huurwoningen (kamers, studio’s, appartementen en complete huizen) stijgen. Van die stijgende trend is al meerdere jaren achtereen sprake. Opvallend is wel dat de vraag naar met name gestoffeerde huurwoningen iets daalt ten opzichte van met name 2021 en 2022. Het voordeel van een gemeubileerde recreatiewoning is de mogelijkheid om de woning zelf te gebruiken op momenten dat deze beschikbaar is. 

Een van de elementen die niet in een gemeubileerde woning mag ontbreken: een kwalitatief goede koffieautomaat. Veel Nederlanders starten de dag met een kop koffie, drinken deze na de lunch en in de namiddag. Een koffiemachine zakelijk aanschaffen hoeft niet per definitie een grote investering te vergen; je kunt een koffieautomaat tegenwoordig ook huren. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod van een koffieautomaat bedrijf als Coffee Fresh

Aantrekkelijke recreatiewoning bevat meer dan een koffieautomaat 
Hoewel een goede koffieautomaat van grote meerwaarde is voor huurders, zijn er meer factoren die de recreatiewoning aantrekkelijker maken. Naast de koffiemachine mogen ook andere keukenapparaten, zoals een waterkoker, een oven en bijvoorbeeld broodrooster niet ontbreken. Het zijn apparaten die vaak gebruikt worden en huurders in staat stellen zelf een maaltijd te bereiden. Combineer de keukenapparatuur met een compleet servies, voldoende glazen en bestek. 

In de woonkamer wil men voldoende zitplekken hebben, evenals dat in de slaapkamer schoon en zacht beddengoed verwacht mag worden. Blijven huurders veelal meerdere weken in de recreatiewoning? Voorzie de woning in dat geval van een wasmachine en droger. Het is prettig om het beddengoed en eigen kleding tussentijds zelf te kunnen wassen. 

Hulp bij het inrichten van een recreatiewoning 
Zoals eerder aangehaald, kun je een koffiemachine tegenwoordig huren. Zo hoef je de machine zelf niet te repareren en te onderhouden. Je kunt ook het inrichten van een tweede woning overlaten aan een externe partij. Er zijn daarbij verschillende organisaties die niet alleen het inrichten van de woning op zich nemen, maar ook hulp bieden bij het onderhouden hiervan. Denk aan het repareren van kapotte keukenapparatuur op het moment dat huurders te maken krijgen met een defect. Of denk aan het reinigen van de stoffering van een bank of zitmeubel bij vlekken. 

Meer generiek is de keuze voor een vastgoedbeheerder, die alles in en rondom de recreatiewoning verzorgt voor huurders. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar.