Wat maakt een recreatiewoning zo geweldig?

geplaatst op 23-12-2015
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Tweede woning 
alt

Wie heeft er nog niet over gedroomd, een prachtige recreatiewoning aan de Spaanse of Franse kust? In de winter lekker de warmte opzoeken en in de zomer bruin worden op het strand! Een recreatiewoning in het zuiden heeft echter meer te bieden dan alleen middagen om bruin te worden. Denk aan het ontdekken van andere culturen, de ongerepte natuur, het exotische eten en doorgaans prachtig weer in de zomer en winter. In dit artikel benoemen we een aantal van deze pluspunten, van een recreatiewoning en alles wat daar bij komt kijken! Hoewel niet altijd alles even gezond is, zorgt het gegarandeerd voor fraaie genietmomentjes. Dus een vakantiewoning in Spanje kopen of toch meer een voorliefde voor Frankrijk, het zijn allebei prachtige vakantielanden.

Tip 1: proef de lokale bieren en cocktails met vers fruit

Wie kan er op een hete zomerdag niet van genieten, een koud biertje! Zeker wanneer u bijvoorbeeld een lange wandeling of fietstocht heeft gemaakt, kan niks beter uw dorst lessen dan koud bier. Om het drinken van een biertje nog leuker te maken, kunt u kiezen voor lokale biersmaken. Lokaal bier is vaak uniek van smaak, zonde om te kiezen voor de in Nederland bekende merken. Ook de frisse cocktails van vers fruit op het strand zijn onmisbaar, tijdens een trip naar uw recreatiewoning. Hoewel het niet altijd even gezond is, denk aan de combinatie van bijvoorbeeld cola en rum, mag een cocktail niet ontbreken tijdens een zonvakantie. 

Tip 2: bruin worden in de Westerse zon

Een vakantie in het Westen gaat niet altijd gepaard met mooi weer, zeker niet in het Noorden van Europa. Reden genoeg om in de zomer de zon op te zoeken, lekker bruin te worden en te genieten van de warme zonnestralen op uw huid. Ook het feit dat u in de zomer weinig kleren aan hoeft, is voor velen een pré. Wie geniet er immers niet het leven in een shirt en korte broek? Daarbij is de zon ook nog eens goed voor uw humeur en gezondheid, doordat de zon vitamine d opwerkt! 

Tip 3: kies voor een lokaal eettentje

Als u toch op pad bent in het buitenland, waarom dan niet genieten van de lokale gerechten? Een lekkere verse pizza in Italië, tapas in Spanje, enzovoorts. Niet alleen leuk om eens te proberen, vaak ook nog een stuk lekkerder dan de Nederlandse gerechten! In veel authentieke buitenlandse plaatsen vindt u vaak kleine, knusse restaurantjes. Waar het wellicht niet altijd even uitnodigend lijkt, bieden juist deze restaurantjes vaak kwalitatief goed eten.

 

Tip 4: lekker winkelen in het buitenland

Wie vindt het niet leuk om lekker door de buitenlandse winkelstraten te trekken? Leuke accessoires bij elkaar zoeken om de ruimte in uw recreatiewoning optimaal te benutten, cadeautjes voor het thuisfront in Nederland, enzovoorts. Ook kunt u vanzelfsprekend op zoek gaan naar leuke producten voor uzelf, zoals jurken, een zwembroek, etc. Of ga naar een lokale markt en zoek hier de lekkerste ingrediënten bij elkaar. Leuk om hier in de avond een lekker diner mee te maken!