Toplocaties voor een natuurvakantie in Denemarken

geplaatst op 17-11-2023
 Zomervakantie 
 Wandelen 
Er zijn verspreid over Europa menig aantal prachtige landen terug te vinden die zich uitstekend lenen voor een vakantie in de natuur. Eén van deze landen is ongetwijfeld Denemarken. Elk jaar opnieuw zijn er dan ook heel wat mensen die de keuze maken om naar dit land af te reizen om er een geweldige natuurvakantie te beleven. Ben jij dat ook van plan en wil je graag ontdekken wat nu precies de absolute toplocaties zijn voor een natuurvakantie in Denemarken? Lees dan zeker verder!
alt

De Møns Klint krijtrotsen

Eén van de vaakst bezochte plaatsen van Denemarken zijn ongetwijfeld de zogenaamde Møns Klint krijtrotsen. Dat is niet alleen het geval omwille van de bijzondere aanblik waar de rotsen over beschikken. Ook de omgeving waarin ze terug te vinden zijn is echt adembenemend mooi. Tijdens een wandeling in de buurt kom je heel wat zeldzame planten tegen. Bovendien is het zo dat je onder de krijtrotsen op het strand bij eb ook nog eens kan zoeken naar oeroude fossielen. Leuk om te weten, als je er vindt mag je deze gewoon mee naar huis nemen! Stuk voor stuk prima redenen dus om deze bestemming op te nemen op de verlanglijst voor jouw natuurvakantie.

Bornholm en de Ertholmene eilanden

Zou je graag aan rotsklimmen willen doen? Dan zijn de enige plaatsen waar je daar terecht voor kan Bornholm en de Ertholmene eilanden in Denemarken. Je kan hier klimmen over echt prachtige granietformaties. Een bekende naam op dit vlak is de zogenaamde Hamer welke zich in het noorden van Bornholm bevindt. Het betreft hier een steile, granieten rots welke uit de Oostzee omhoog reist.

Het noorden van Denemarken is sowieso ontzettend populair bij natuurliefhebbers. Je kan hier dan ook geweldig mooie wandelingen maken die je niet alleen meenemen doorheen valleien, maar ook langs tal van adembenemende meren. Bovendien is dit ook de plaats waar je het zogenaamde 'Opaal meer' aantreft. Dit is een prachtig meer waarin zwemmen is toegestaan en welke wordt omringd door steile kliffen.

Het kleine, maar fijne eiland 'Fur'

Fur mag dan een eiland zijn dat over een bescheiden omvang beschikt, de geologische formaties zorgen ervoor dat er zich hier een prachtig en zeer divers landschap heeft voltrokken. Je kan hier onder meer wandelen langs tal van prachtige rotsformaties zoals met name de 'Knudeklinterne' en de 'Steilklippe'. Ook hier kan je op zoek gaan naar oeroude fossielen. Fur is uitstekend bereikbaar door middel van een veerboot die dagelijks om het kwartier uitvaart.

Rold Skov, het tweede grootste bos van Denemarken

Tijdens een natuurvakantie in Denemarken kan je er ook voor kiezen om het tweede grootste bos van Denemarken te bezoeken. Dit bos luistert naar de naam 'Rold Skov' en beschikt over een oppervlakte van 80 vierkante kilometer. Ze maakt deel uit van het Rebild Bakker Nationaal Park en bevindt zich in Noord-Jutland. Wandelen doe je hier onder meer langs eeuwenoude pijnbomen en beukenbomen. Daarnaast kan je hier ook de avonturier in je naar boven laten komen door te gaan wandelen in het griezelige Troldeskoven gedeelte.

Djursland en Mols Bjerge

De namen 'Djursland' en 'Mols Bjerge' weerklinken maar wat vaak in reisgidsen die je kennis laten maken met de mooiste plaatsen om te bezoeken tijdens een natuurvakantie in Denemarken... en dat is absoluut niet zonder reden. Voor het zuidelijke gedeelte van Djursland in de Aarhus regio geldt immers dat ze tot één van de meest gevarieerde landschappen van Denemarken wordt gerekend. Bekend is bovendien dat de natuur in het prachtige Mols Bjerge Nationaal Park voor heel wat inspiratie heeft gezorgd bij J.R.R. Tolkien bij het schrijven van de 'The Lord of the Rings' boeken. Dit geldt overigens ook voor de meeslepende mythen waar je hier kennis mee kan maken.

Beleef de prachtige Deense natuur vanuit een vakantiewoning

Veel reizigers die een bezoek brengen aan Denemarken om er te genieten van de prachtige natuur kiezen ervoor om te verblijven in één van de vele vakantiewoningen die er zijn terug te vinden. Op deze manier beschik je altijd over een geweldige uitvalsbasis voor een bezoek aan de omgeving. Net omdat de aangehaalde plaatsen in dit blogartikel door de jaren heen zo populair zijn geworden bij natuurliefhebbers van over de hele wereld is het vinden van een recreatiewoning in deze omgevingen doorgaans geen enkel probleem. Zeker de moeite waard om te overwegen in ieder geval!
Wat is er nog leuker dan het een huisje huren in Denemarken en dit land te ontdekken.