Tuin vakantiewoning klaar voor de zomer maken

geplaatst op 15-05-2020
 Zomervakantie 
alt

Geniet jij deze zomer van het mooie weer vanuit je recreatiewoning? Het kan verstandig zijn om alvast te beginnen met het onderhoud aan de tuin bij je tweede huis. Door deze nu van het juiste onderhoud te voorzien, staan je planten straks in de zomer prachtig in bloei! Er zijn verschillende vormen van onderhoud, die jaarlijks aan tuinen moeten worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw leggen van delen van je terras, het maaien van het gazon en het afwerken van de randen hiervan, enzovoorts. In dit artikel zetten we de belangrijkste klussen voor het onderhoud aan je tuin op een rijtje! 

Terras bij je recreatiewoning onderhouden

Delen van het terras kunnen door de jaren heen verzakt zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hoeken, waar het hemelwater soms lang blijft staan. Dit leidt tot het verzakken van de aarde en daarmee een deel van het terras. Schaf persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) aan, zoals werkschoenen en kniebeschermers. Haal vervolgens de verzakte stenen uit het terras en zorg dat de onderlaag wordt aangevuld met los zand. Vervolgens kun je de stenen terugleggen en deze een paar keer goed vastslaan met een rubberen hamer. Je terras zal weer als nieuw lijken!

Tip: maak gebruik van een hogedrukreiniger om een groene aanslag op de tegels te verwijderen. Deze groene aanslag komt veel voor bij vakantiewoningen in vochtige gebieden met veel bomen.

Onderhoud aan de heg van je vakantiehuis

Vaak wordt gekozen voor een natuurlijke afscheiding tussen vakantiewoningen. In het bijzonder wanneer je recreatiewoning op een vakantiepark ligt. Voorkom dat deze natuurlijke afscheiding te wild wordt en zorg dat de heg regelmatig gesnoeid wordt. Het gebruik van een elektrische heggenschaar is hierbij aan te raden. De heggenschaar maakt het relatief eenvoudig om de heg netjes recht te snoeien. Daarbij kost het je maar weinig moeite! De heggenschaar doet het werk immers. 

Ander tuingereedschap voor onderhoud aan je tuin

Waar het onderhoud aan het terras en de heg vaak het langst duren, kan ook ander onderhoud noodzakelijk zijn. Tuingereedschap kopen helpt je dit onderhoud zo makkelijk mogelijk te maken. Kies bijvoorbeeld voor een elektrische grasmaaier om je gazon te onderhouden, een onkruidbrander om je terras onkruidvrij te houden, enzovoorts. Het gebruik van tuingereedschap maakt het onderhoud aan de tuin van je recreatiewoning makkelijker en comfortabeler, dan wanneer je dit alles met de hand zou moeten doen.