Twee must-haves voor op uw wintersport!

geplaatst op 17-12-2015
 Wintersport 
alt

De winter staat voor deur, tijd om uw wintersport weer te boeken. Gaat u dit jaar terug naar uw vakantiehuis in het buitenland, of kiest u voor de huur van andermans huisje in bijvoorbeeld Zwitserland of Oostenrijk? Waar u ook heen gaat dit jaar, het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. U wilt immers niet halverwege uw vakantie bedenken, dat u nog iets bent vergeten in Nederland. In dit artikel bespreken we twee handige reisgadgets, die op zowel een wintersport als ook in de zomer goed van pas kunnen komen: een e-case voor uw telefoon en een oprolbaar kussen.

Meer veiligheid met een e-case voor je mobiele telefoon

Mobiele telefoons worden steeds duurder, waardoor u deze zo goed mogelijk wilt kunnen beschermen. Wanneer u de telefoon bij je draagt tijdens een wintersport is de kans op beschadigingen relatief groot, zeker als u nog regelmatig valt tijdens het skiën of snowboarden. Met een e-case voor uw mobiele telefoon laat u de kans op ongelukken flink afnemen. De e-case beschermt uw telefoon tegen harde schokken en klappen, water en neerslag, etc. Hoewel de meeste hoesjes uw telefoon al beschermen tegen schokken en klappen, is uw telefoon bij die hoesjes vaak niet beschermt tegen vocht. Juist dat punt is zo belangrijk, als u op wintersport gaat!

Een e-case is een waterdicht zakje van ongeveer veertig gram, waar uw telefoon met hoesje en al in terecht kan. Het hoesje is waterdicht tot ongeveer een meter onder water, wat tijdens een wintersport niet snel zal gebeuren. Voor de zomer is dit echter wel handig, als u bijvoorbeeld gaat zwemmen, kanoën of snorkelen met uw telefoon op zak. Een ander voordeel van de e-case, is de mogelijkheid om te blijven telefoneren en fotograferen. U kunt de touchscreen van het toestel namelijk gewoon blijven gebruiken. Let wel, het telefoneren gaat iets lastiger, door het afdekken van de luidspreker. 

Relaxt reizen met een oprolbaar kussen

Veel mensen vinden het een heel gedoe om iedere keer een kussen mee te moeten nemen naar hun vakantiehuisje of vakantiebestemming. Waar u ervoor kunt kiezen om een kussen in uw vakantiehuisje te kopen, kunt u ook besluiten een oprolbaar kussen mee te nemen. Dit is bijvoorbeeld ook handig als u per vliegtuig naar uw recreatiewoning reist. Het oprolbare kussen, bijvoorbeeld de Compressible Pillow van Thermarest, is eenvoudig tot een zeer klein rolletje op te rollen. Hierdoor past het kussen perfect in uw tas of koffer.

Wanneer het kussen is uitgerold, zal deze uit zichzelf enigszins opblazen. Het comfort wat het kussen u biedt is echter vergelijkbaar met een normaal kussen. Ideaal, als u het sjouwen met uw kussens zat bent! Daarbij kunt u het oprolbare kussen vanzelfsprekend ook onderweg gebruiken in de auto. Lekker makkelijk om mee te nemen in uw reiskoffer en ook nog eens erg licht.