Tweede huis beveiligen tijdens je afwezigheid

geplaatst op 11-10-2019
 Tweede woning 
Ben jij de eigenaar van een mooie recreatiewoning? Een recreatiewoning kan ontzettend leuk zijn, maar er zijn ook dingen waar je voldoende rekening mee moet houden. De beveiliging van de woning en je spullen is hier een goed voorbeeld van.
alt

Een recreatiewoning staat over het algemeen leeg en daardoor is het dus zeker van belang om te kijken hoe je de woning zo goed mogelijk kan beveiligen. Je zit er uiteraard niet op te wachten dat je spullen opeens uit de recreatiewoning zijn verdwenen! Hieronder benoemen we een aantal handige tips, zodat jij jouw woning beter kunt beveiligen en inbrekers buiten kunt houden.

Verschillende camera’s installeren

Als je een recreatiewoning hebt, is het verstandig om diverse camera’s te installeren, zowel binnen als buiten. Camera’s werken preventief, want inbrekers zullen woningen met camera’s zoveel mogelijk proberen te vermijden. Daarnaast zorgen de camera’s ook voor bewijsmateriaal indien er toch iets gebeurt. In dit geval kunnen de beelden jou en de politie helpen om de daders te vinden. De meeste mensen kopen uitsluitend een outdoor camera, zodat men kan zien wat er rondom de woning gebeurt. Deze camera houdt je achter- en voortuin in de gaten. Daarnaast kan een indoor camera aanschaffen ook verstandig zijn. Indien je meerdere camera’s hebt, kan een inbraak bijvoorbeeld in zijn geheel gefilmd worden. De kans op bewijsmateriaal is hierdoor veel groter. 50five kan hierin veel voor je betekenen en check hun diensten dan ook eens als je overweegt de beveiliging van je (tweede) woning aan te pakken.

Een alarmsysteem

Een camerasysteem is natuurlijk prettig, maar het zal zeker niet alle inbrekers afschrikken. Om deze reden kan het verstandig zijn om ook een alarmsysteem in de woning te installeren. Je hebt twee verschillende soorten alarmsystemen: een stil alarm en een luid alarm. Het stille alarm maakt geen geluid, waardoor inbrekers niet weten dat zij betrapt zijn. Zo kun je direct de lokale politie inschakelen, die de daders vervolgens (met een beetje geluk) op heterdaad kunnen betrappen. Het is wel belangrijk dat er onmiddellijk actie ondernomen wordt.

Het luide alarmsysteem kennen de meeste mensen wel. Doordat dit alarm veel lawaai maakt, schrikt het kwaadwillende personen direct af. Bovendien waarschuwt het de omgeving, waardoor buren bijvoorbeeld direct in actie kunnen komen. Stiekem inbreken zit er op deze manier niet meer in.

Welk alarmsysteem voor jou het meest geschikt is, is onder andere afhankelijk van de locatie. Indien er niet direct actie ondernomen kan worden, heeft een stil alarm geen zin. Om deze reden kiezen veel mensen voor een luid alarmsysteem, waardoor ook eventuele omstanders bewust zijn van een inbraak.