Vakantie Curaçao: Vergeet Willemstad niet

geplaatst op 11-03-2017
 Zomervakantie 
alt

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en bevat zo’n 140.000 inwoners. Iedereen die op vakantie gaat naar Curaçao, mag Willemstad absoluut niet links laten liggen. Met de rustige sfeer, prachtige gebouwen en speciale plekken is het zeker het bezoeken waard. Willemstad bestaat uit verschillende stadsdelen. Punda en Otrabanda zijn de twee belangrijkste en populairste stadsdelen. Beide stadsdelen hebben hun eigen unieke sfeer en gebouwen. Waarom je Willemstad zeker niet links mag laten liggen op je vakantie bespreken we hieronder!

Waarom is Willemstad het bezoeken waard?

Steden hebben vaak verschillende bezienswaardigheden, maar bij Willemstad is dat niet echt het geval. De stad is met zijn gebouwen, musea en speciale architectuur een complete bezienswaardigheid op zich. De sfeer in de stad is rustig, maar gezellig. Op verschillende plekken genieten mensen van het uitzicht, het eten en alles wat er te doen in de stad. Er kan gekozen worden om sfeervol uit eten te gaan, maar voor de fastfood liefhebbers is er ook voldoende keuze.

De iconische Handelskade

Pak er een willekeurig tijdschrift over Curaçao bij en je ziet waarschijnlijk een foto van de Handelskade in Willemstad. Deze oostelijke kade van de St. Annabaai staat vol met gebouwen en gevels die een typisch Nederlands uiterlijk hebben. De gebouwen lijken vooral veel op de huizen die je bijvoorbeeld in Amsterdam tegenkomt. In het Caribisch gebied is het gebruikelijk om gebruik te maken van bonte kleuren. In de gebouwen op de Handelskade zie je dat meteen terug. Alle huizen zijn uniek en staan eigenlijk op zichzelf, maar samen vormen ze een prachtig geheel. De Handelskade is daarom ook echt een aanrader om te bezoeken als je in Willemstad bent. Vergeet vooral geen foto’s te maken!

Een bezoekje brengen aan de Drijvende Markt

Curaçao ligt in de buurt van Venezuela (ongeveer 70 kilometer). Landbouw op Curaçao is bijna onmogelijk en bovendien ook erg duur. Ook het fruit in supermarkten van Curaçao is niet echt goedkoop te noemen. Hierdoor is het voor handelaren vanuit Venezuela een ideale oplossing om hun goederen te verkopen in Curaçao. Dit gebeurt op de zogenaamde Drijvende Markt.

Hoewel de naam doet vermoeden dat het om een markt op bootjes gaat, is dit toch niet het geval. De kraampjes zelf staan op de Sha Caprileskade in de wijk Punda en zijn gevuld met verschillende producten. De bootjes liggen achter de kraampjes aan de kade. Dit alles geeft de markt een unieke en lokale sfeer. Verse groenten, vis en verschillende fruitsoorten zijn terug te vinden op de markt. 

Willemstad: Één grote bezienswaardigheid

Zoals al eerder gezegd: Willemstad is eigenlijk één grote bezienswaardigheid. Op elke straathoek kijk je je ogen uit en overal vind je weer unieke plekken terug. De Nederlandse ‘touch’ die de stad mee heeft gekregen laat je een klein beetje voelen alsof je weer thuis bent. Er is bovendien voldoende te beleven en te doen in de stad. Alles bij elkaar opgeteld zeker het bezoeken waard!