Costa del Sol

Costa del Sol

Regio in Spanje

Costa del Sol een prachtige plek voor een leuke vakantie
Zelf graag uw eigen vakantiehuisje of finca aan de Spaanse Costa del Sol  huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in het zuiden van Spanje kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.


Toerisme

zon, zee en stand gaat aan de Costa del Sol hand in hand
Bovenstaande zin kon een reclameslogan zijn om deze meest zuidelijk gelegen Costa te promoten. Maar deze regel klopt helemaal en u zult dit ook merken als u een appartement aan de Spaanse zuidkust huurt.
In de zomermaanden is het weer erg stabiel in dit deel van Spanje en dat mag ook geen wonder heten want je bent eigenlijk al vlakbij het noord Afrikaanse continent, nog sterker, bij helder weer kun je Afrikaanse Marokko zelfs zien liggen.
De Costa del Sol heeft vakantiegangers heerlijk zandstranden te bieden, hier kunt u zich heerlijk een dagje zich aan de Middellandse Zee vermaken. Spanje heeft dan ook prachtige badplaatsen waar meer dan voldoende te beleven is als u op vakantie gaat naar dit land. De Costa del Sol heeft misschien nog wel het meest te bieden. Populaire badplaatsen zijn o.a. Torremolinos en Marbella. Ook kunt u hier heerlijk uitgaan als de zon onder gaat. Al moet er bij gezegd worden dat de kustplaats Torremolinos in het hoogseizoen wordt bevolkt door duizenden jonge vakantiegangers, er is hier dus een actief nachtleven. En dat nacht moet u ook echt letterlijk nemen. Wilt u dus een rustige strandvakantie aan de Costa del Sol dan is Marbella wellicht een betere optie voor u.
Het is ook mogelijk om een bungalow te huren op een vakantiepark in deze Spaanse streek.

Tijdens uw vakantie in Spanje cultuur opsnuiven aan de Costa del Sol
Als u denkt dat de Zuid-Spaanse kust één grote feestregio heeft en buiten het prachtige stranden en het heerlijke klimaat de toerist maar weinig te bieden heeft, dan heeft u het faliekant mis. De cultuur ligt hier voor het oprapen. Vooral de Moorse invloeden vallen op als u op vakantie aan de Costa del Sol bent. Deze is afkomstig van vroegere overheersing door de Moren van dit deel van Spanje. Er zijn zelfs nog vakantiehuizen te huur in  het zuiden van Spanje met een authentieke Moorse uitstraling.
Maar ook het stierenvechten is hier nog steeds actueel. Het is dan ook mogelijk om tijdens gezette tijden ook als toerist een “evenement” als deze te bezoeken. Het is helemaal aan u persoonlijk of dit iets voor u is tijdens uw verblijf in Spanje. Want deze typische Spaanse cultuur staat al tijden ter discussie.
Als u verder het binnenland ingaat van de Costa del Sol of eigenlijk moeten we Andalusië zeggen zult u merken dat ook hier de nodige cultuur en geschiedenis te aanschouwen is. Prachtige witte dorpjes met op gezette tijden prachtige dorpsfeesten. Hier kunt u als toerist gerust een kijkje nemen. In het binnenland van Andalusië is het ook mogelijk om zelf een traditionele Spaanse finca te huren. Hoe dan ook Spanje is een echt cultuurland en de regio Costa del Sol is hier geen uitzondering op.

Provincie

Costa del Sol

Oppervlakte

Aantal inwoners

Circa 5 miljoen

Hoofdstad

Malaga