Vakantie in Devon, wandelen in Dartmoor !

geplaatst op 31-10-2014
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wandelen 
alt

Groot-Brittannië is in toenemende mate een land waar mensen graag de vakantie eens willen doorbrengen. En de regio Devon behoort tot de populairste gebieden. Het buitenleven of te wel “the great outdoor” zoals het door lokalen genoemd wordt heeft grote aantrekkingskracht op met name wandelaars. Het natuurpark om te bezoeken is toch wel Dartmoor, het bestaat uit moerasgebied in combinatie met een steenachtige ondergrond. 
Als u een vakantiehuis in de regio Devon gaat huren dan moet u dit prachtige park bezoeken. Het is werkelijk waar uniek in Engeland. Er zijn heuse laagvlakten te vinden, maar ook bergachtige gebieden komen er voor. Er zijn door het park heen een aantal natuurlijk landmarken te vinden. Dus als u in Devon op vakantie gaat moet u park Dartmoor echt even aandoen.

Wandelen in een uniek park in Zuid-Engeland

Bent u ook een fervent wandelaar en zelfs als u op vakantie gaat, worden de wandelschoenen steevast in de reiskoffer ingepakt! Kies dan eens voor het zuiden van Groot-Brittannië en huur een cottage in Devon. Met de auto is natuurpark Dartmoor dan uitstekend bereikbaar en hier kunt u allen of onder begeleiding één of meerdere dag heerlijk wandelen.
Er zijn prachtige routes die u kunt lopen met uw vakantiegezelschap, maar ook een aanrader is om mee te doen aan een themawandeling. De unieke natuur van Dartmoor garandeert u schitterende uitzichten en een afwisselende wandeling. Neem fototoestel mee als u tijdens de vakantie een dagje Dartmoor gaat doen. De fotomomenten zijn talrijk en ook als u geen ervaren fotograaf bent zal het geen enkele moeite kosten om prachtige plaatjes te “schieten”.
De Devon streek is een prachtig stukje Engeland en na het aandoen van park Dartmoor zult u dit volmondig gaan beamen.

Kruip in de huid van een archeoloog tijdens uw bezoek aan Dartmoor

Als u het natuurpark in het zuiden van Groot-Brittannië gaat bezoeken is er meer dan alleen het nodige natuurschoon. Ook het verleden speelt een belangrijke rol en er zijn opgravingen te bezoeken in natuurpark Dartmoor waarmee een inkijkje wordt gegeven in het verleden van dit gebied.
De hutcirkels van Crimspound zijn bijvoorbeeld de moeite waard en ter voet prima bereikbaar. Als u met een gids meewandelt kan deze u allerlei aanvullende informatie geven over de oude overblijfselen uit het verleden. Natuurlijk kan deze ook veel info verstrekken over Dartmoor zelf. 

Ook zijn er door het verspreidt unieke herkenningspunten te bezoeken. De Beardown Man is een goed voorbeeld hiervan. Deze menhir dient voor veel mensen als oriëntatiepunt. Maar ook het oude stenen kruis bij Crazywell meer is een geliefd punt om aan te doen tijdens het wandelen in het Dartmoor park. Dus overweegt u de vakantie door te brengen in Devon dan moet u dit natuurpark alvast noteren op uw “to do” lijst.