Het hipste strand van Curaçao: Mambo Beach

geplaatst op 16-05-2017
 Zomervakantie 
alt

Mambo Beach is het hipste en mooiste strand van Curaçao. Van zonsopgang tot aan de zonsondergang is het genieten op dit hagelwitte strand. Met een groot aantal mooie accommodaties, ligbedden, cocktails en activiteiten is er elke dag voldoende te beleven op het strand. Je kijkt bovendien uit op een prachtige zee en geniet dus van een heerlijk uitzicht. Wat er precies allemaal te beleven valt op Mambo Beach hebben we voor je uitgezocht!

Ideaal voor alle leeftijden
Het mooie aan Mambo Beach is dat het genieten is voor alle leeftijden. Jongeren komen in de avond vooral voor de uitgaansgelegenheden en de gezellige feestjes, maar ook voor gezinnen met kinderen is voldoende te beleven op de dag zelf. Het strand loopt rustig af in de zee, kinderen kunnen dus nog geruime tijd staan en genieten van het water.

De zee zelf is erg rustig, waardoor hoge golven nagenoeg nooit voorkomen. De zee is verder afgezet met rotsblokken, waardoor er een mooi waterbassin is ontstaan. In het water ligt bovendien een vlot waar kinderen op kunnen spelen en van af kunnen springen. Uiteraard zijn er ook verschillende openingen naar de zee. Hierdoor zijn er genoeg mogelijkheden om een mooi stuk te zwemmen of te snorkelen in de rustige, maar tegelijkertijd prachtige zee.

Rondlopen op de Mambo Beach Boulevard
Mambo Beach is zeker niet het enige strand in Curaçao, maar wel het enige strand met een eigen boulevard. De Mambo Beach Boulevard staat bekend als een gezellige boulevard die op elk moment van de dag open is voor toeristen. De boulevard staat vol met winkeltjes, barretjes, uitgaansgelegenheden en eettentjes. Perfect voor als je het strand en de hitte even zat bent en lekker wilt genieten van al het moois dat de boulevard te bieden heeft. Grote voordelen van de Mambo Beach Boulevard zijn het gratis parkeren en het feit dat de winkels vrijwel 24/7 open zijn. Je hebt altijd de mogelijkheid om er van te genieten dus!

Het nachtleven op Mambo Beach
We hadden het al even over de mogelijkheden voor gezinnen met kinderen en iedereen die overdag wilt genieten van het prachtige strand, maar in de nacht gaat Mambo Beach zeker niet dicht. Het is daarom ook niet heel vreemd dat het strand en de bijbehorende boulevard erg populair zijn onder jongeren. Op zaterdag is er live muziek aanwezig en is er de mogelijkheid om tot diep in de nacht te feesten. Bovendien is Mambo Beach erg populair onder de bekende Nederlanders en is er regelmatig een optreden van bijvoorbeeld Marco Borsato, Jan Smit, Najib Amhali, Gerard Joling en Guus Meeuwis.

Meer dan zomaar een strand
Waar het bij veel stranden beperkt blijft tot de zee en het strand zelf, is dit bij Mambo Beach duidelijk niet het geval. De faciliteiten van het strand zijn goed en er zijn meer dan voldoende mogelijkheden aanwezig om iets te ondernemen. De boulevard is een geweldige toevoeging en is in de nacht zeker onder jongeren erg populair. Het strand is hierdoor beschikbaar voor zowel jongeren, als gezinnen met kinderen. Genieten dus!