Een doorlopende reisverzekering: 6 voordelen

geplaatst op 18-04-2023
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wintersport 
 Wandelen 
 Camping 
 Citytrip 
Ben jij een échte vakantieliefhebber? Dan trek je er waarschijnlijk het liefst meerdere keren per jaar op uit. Of dit nu naar een gehuurd of eigen vakantiehuisje is: een doorlopende reisverzekering is een must. Hierdoor ben je namelijk over het algemeen goed verzekerd tegen zaken als diefstal, autopech, verloren bagage of ziekte. Mocht er iets gebeuren, dan hoef je je gelukkig meestal geen zorgen te maken over vervelende kosten. Wij zetten alle voordelen van een doorlopende reisverzekering voor je op een rijtje.
alt

Voordeel 1: Last-minute tripjes zijn geen punt

Leuke tripjes zijn natuurlijk niet altijd ver van te voren gepland. Ga je een spontaan nachtje weg naar een hotel? Ook dan is het handig om een goede reisverzekering te hebben, zodat onverwachte kosten altijd gedekt zijn. Met een doorlopende reisverzekering hoef je nergens aan te denken: je kan er zorgeloos en op elk moment heerlijk op uit!

Voordeel 2: Minder vakantievoorbereidingen

Ga je voor langere tijd op vakantie? Dan moet je vaak veel voorbereiden. Zo moet je de reis boeken, inkopen doen, je koffer inpakken, noem maar op. Fijn als je dan in ieder geval één ding al direct van je lijstje kan afstrepen: het regelen van een goede reisverzekering. Als je al eerder een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten, hoef je nu nergens meer aan te denken.

Voordeel 3: Zonder financiële zorgen op reis

Je hoopt natuurlijk dat er niks naars gebeurt als je op vakantie bent. Maar mocht er toch iets gestolen worden, je auto kapot gaan, of bij het thuisfront iets vervelends gebeuren, dan hoef je met een doorlopende reisverzekering meestal niet na te denken over bijkomende kosten. Op zo’n moment heb je natuurlijk al genoeg aan je hoofd.

Voordeel 4: Relatief goedkoop vergeleken met kortlopende reisverzekering

Heb jij een eigen vakantiehuisje? Dan ga je hier waarschijnlijk meerdere keren per jaar heen. Als je voor elke keer een kortlopende reisverzekering afsluit, ben je een stuk duurder uit dan wanneer je eenmalig voor een doorlopende variant kiest. Het scheelt natuurlijk ook een hoop stress dat je niet voor elke vakantie weer opnieuw eentje moet afsluiten. Als je geen eigen vakantiehuisje hebt, maar er wel meerdere keren per jaar heerlijk op uit gaat, geldt dit natuurlijk ook.

Voordeel 5: Eenmalige poliskosten

Sluit je voor elke vakantie opnieuw een reisverzekering af? Dan betaal je telkens weer opnieuw poliskosten. Zonde van je geld! Met een doorlopende variant heb je hier geen last van, en betaal je ze enkel wanneer je hem afsluit. Zo kan je het bespaarde geld in je vakantie steken.

Voordeel 6: Niet meer nodig? Makkelijk opzegbaar

Als je door omstandigheden ineens niet meer zo vaak op vakantie gaat, bijvoorbeeld omdat je je vakantiehuis verkoopt, zit je gelukkig nergens aan vast. Je kan de doorlopende reisverzekering meestal gewoon opzeggen wanneer je wil.

Een doorlopende reisverzekering heeft dus een hoop voordelen. Twijfel je toch nog een beetje of een doorlopende of kortlopende variant beter bij jou past? Scroll dan eens door wat polisvoorwaarden heen en bekijk in een paar klikken de premie die je gaat betalen. Gun jezelf een welverdiende en zorgeloze vakantie(s)!