Vakantie in Zwitserland - Gletsjer-Express

geplaatst op 21-03-2019
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wandelen 
alt

Liefhebbers van prachtige treinreizen zullen direct enthousiast worden bij het horen van de naam Gletsjer-Express. Dit is in Europa één van de meest aansprekende treintracés waar je als toerist een kaartje voor kunt kopen.
Breng je de vakantie in Zwitserland door en heb je de tijd om deze unieke treinroute te bereizen dan moet je dit zeker doen. Je krijgt er absoluut geen spijt van. De route is niet alleen magnifiek, ook het bestaan van deze treinverbinding van Sint Moritz naar het bijna driehonderd kilometer gelegen Zermatt is een understatement tot wat voor daden de mensheid kan komen als men de handen ineenslaat. Tijdens de reis in de Gletsjer-Express ervaar je pas goed wat voor ontberingen de mensen tijdens de aanleg moet hebben doorstaan en wat voor bouwkundige problemen overwonnen moesten worden. Dit alles maakt deze treinroute uniek in de wereld!

De Gletsjer-Express een sneltrein die (gelukkig) niet snel is!

De prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken tijdens de reis in deze Zwitserse trein verdienen het op waarde beoordeeld te worden. Veel mensen fronsen dan ook hun wenkbrauwen als ze horen dat de Gletsjer-Express te boek staat als een sneltrein.
Gelukkig komt dit niet overeen met de realiteit en duurt de gehele reis (inclusief twee locomotiefwisselingen) bijna acht uur. Dit maakt het dat u genieten kunt van een ontspannen reis over de rails van deze schitterende treinroute.
Als u verblijft in een vakantiehuis in Zwitserland en u niet te ver van Sint Mortiz of Zermatt af zit dan staat niets in de weg om een fantastische ervaring te ondergaan. Boek wel tijdig een treinticket want bij vele toeristen die de vakantie in Zwitserland doorbrengen staat deze treinroute hoog op het verlanglijstje. Wil je ook nog genieten van een heerlijk lunch in de restauratiewagen dan dien je deze apart te boeken. Doe dit enkele maanden voor je afreist naar dit bergachtige land want anders is de kans groot dat deze is volgeboekt.

Wat zie je zoal al reizend in de panoramawagons van de Gletsjer-Express?

Hoewel de reis in feite een werkdag duurt zal je bemerken dat de verveling niet zal toeslaan. Daar is het Zwitserse landschap te fraai voor en bovendien te divers!
De hoogte verschillen en de reis over bochtige trajecten, door bergtunnels en over treinbruggen die de verbinding tussen de bergkloven mogelijk maken zorgen ervoor dat in combinatie met fantastische uitzichtpunten het een als een prachtige reis kan worden omschreven. De treinwagons van de Gletsjer-Express bestaan voor een groot deel uit glas en de grote en talrijke ramen ervoor dat u uw ogen niet kunt afhouden van de prachtige omgeving waar u doorheen treint.
Als u uw eindbestemming  nadert wordt als kers op de taart u ook nog een magnifiek uitzicht op de Matterhorn geboden.  De aanleg van deze prachtige treinroute heeft letterlijk veel bloed, zweet en tranen gekost. Maar de geleverde arbeid heeft wel geleidt tot een aanbeveling wat een combinatie menselijke handen en denkvermogen mogelijk maken. Dus probeer tijdens uw vakantie in Zwitserland tijd in ruimen voor deze legendarische treinreis!