Vakantie naar Frankrijk, leuk voor jong & oud

geplaatst op 21-03-2019
 Rondreis 
alt

Een vakantie naar Frankrijk is geschikt voor alle leeftijden, er is namelijk genoeg te doen voor iedereen. Geniet aan het strand en ga naar de prachtige Cote d'Azur. Wil je gaan wintersporten, ga dan naar de geweldige en overweldigende Franse Alpen. Frankrijk is ook een vakantieland waar eten een grote rol speelt, genieten van de overheerlijke Franse keuken is altijd goed. Begin de dag met een vers gebakken croissant, neem een bakje koffie en rij door de Dordogne. Ga met de kinderen naar een pretpark of waterpark, het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan één van de vele kastelen in het land. Laat je overweldigen in Normandië of ga wijnproeven in één van de grote Franse wijnstreken. Hoe dan ook, ongeacht de regio waar je tijdens een vakantie wilt verblijven zal je al snel bemerken dat het aanbod van vakantiehuizen in Frankrijk groot is er duizenden en duizenden accommodaties te huur worden aangeboden. Het boeken van een leuke Gîte is dan ook zekers mogelijk.

Iedereen is gek op Frankrijk

Iedereen is gek op het fantastische Frankrijk, maar hoe komt dat nu eigenlijk? De antwoorden lopen erg uitéén, iedereen heeft een andere reden. De één zal graag naar het strand gaan in de buurt van Bretagne, de ander gaat graas naar de bossen nabij Loire. Geniet van de zomerse temperaturen in de buurt van de Côte d'Azur of ga winkelen in het hartje van Parijs. De hoofdstad Parijs is ook geschikt voor een korte stedentrip of ga naar Disneyland Parijs. Met de auto, bus of hogesnelheidstrein ben je binnen enkele uren in het hart van de stad.
Er zijn trouwens nog andere Franse steden die de moeite waard zijn. Denk dan eens aan Marseille, Lyon en Bordeaux. Ook zijn er diverse minder bekende provinciestadjes die evengoed een bezoek waard zijn.

Frankrijk in drie delen

Frankrijk is op te delen in drie verschillende gebieden, allemaal met hun eigen charmes en kwaliteiten. Ga op vakantie naar Noord-Frankrijk en bezoek Parijs. Ga naar Centraal-Frankrijk of geniet van de zomerse temperaturen in het zuiden van Frankrijk.

Noord-Frankrijk staat bekend om zijn hoofdstad Parijs, hier zijn verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. De kinderen kunnen genieten in het bekende EuroDisney park bij Parijs en de ouderen gaan altijd graag naar Bretagne of Normandië. Het centrale gedeelte van Frankrijk staat bekend om zijn resten uit de Middeleeuwen, welke jij van dichtbij kan bekijken. Zuid-Frankrijk is een walhalla voor de actieve watersporter en de strandliefhebbers. Niet alleen de oostkust en de Provence zijn aanlokkelijk ook het zuidwesten van Frankrijk trekt steeds meer toeristen!

Frankrijk is voor iedereen

Frankrijk is voor iedereen geschikt, voor elke leeftijd. Jong & oud kan zich vermaken in dit divers land. De zomervakantie is heerlijk aan Franse kust. De wintersporter daarentegen gaat lekker los op de Alpen, de watersporters zijn te vinden bij Mimizan. Heb jij een gezin met kids? Dan zijn er leuke resorts beschikbaar, maar ook campings en prachtige vakantieparken. Er zijn ook meerdere pretparken in het land, waaronder het grote Parc Asterix, bekend van de strips. Frankrijk is één van de populairste vakantielanden van Europa en dat is zeker niet zonder reden!