Vakantiehuis kopen? Laat een bouwkundige keuring doen!

geplaatst op 18-02-2022
 Tweede woning 
alt

Laat altijd een bouwkundige keuring uitvoeren voordat jij een woning koopt. Vooral als je van plan bent om een mooi vakantiehuis aan te schaffen, is het belangrijk om te weten hoe de staat van de woning is. Hier is alle informatie te vinden over waarom deze keuring van belang is en hoe je deze keuring kan uitvoeren.

Een bouwkundig rapport van jouw vakantiehuis
Een vakantiehuis is een perfecte manier om jouw spaargeld te beleggen. Het is niet alleen een manier om jouw geld te investeren, maar het is ook een manier om jouw gezin een perfecte plek te geven om tot rust te komen. Door een vakantiehuis te kopen kan jij op ieder moment genieten van een uitstapje. Echter is de aanschaf van een vakantiehuis niet iets wat je dagelijks doet en gaat het om een flink bedrag. Voor meer zekerheid over de technische en onderhoudsstaat is het van belang om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Zo verklein je de kans op verborgen gebreken en weet je precies waar je de komende jaren qua onderhouds- en verbeterkosten aan toe bent.  

Waarom moet je een bouwkundig rapport aanvragen?
Een vakantievilla in Italië of een knus huisje in de bergen in Oostenrijk, hoe mooi ze van de buitenkant ook lijken, er kan aan de binnenkant van alles aan de hand zijn met de constructie. Vooral als we praten over historische huizen. Deze panden zijn vaak al jaren oud en zijn vaak zo goedkoop mogelijk gerenoveerd door de eigenaar. Door een bouwkundig rapport uit te laten voeren, krijg jij inzicht in hoe jouw droom vakantiehuis er daadwerkelijk aan toe is. Zijn er schimmelplekken verstopt? Zijn er lekkages? Is de riolering nog in goede staat? Al deze informatie is belangrijk om vooraf vast te stellen, aangezien het kan bepalen of de vraagprijs daadwerkelijk past met de woning of niet. 

Welke informatie is er te vinden in het rapport?
In het rapport zijn zoveel mogelijk verschillende onderwerpen toegevoegd die allemaal bedoeld zijn om je een zo’n duidelijk mogelijk idee te geven over de staat van de woning. Er wordt door professionals onderzoek gedaan of de constructie en fundering van de woning nog goed is, of het dak in een goede staat verkeert, of de isolatie toe is aan vernieuwing, of er überhaupt sprake is van isolatie en of de riolering goed functioneert. Daarnaast wordt er gekeken naar visuele gebreken, zoals scheuren, schimmels of vochtplekken. 

Een bouwkundige keuring laten uitvoeren
Overtuigd betreft de voordelen van een bouwkundige keuring? Schakel Huiskeur in om een bouwkundige keuring voor je vakantiehuis te regelen.Dankzij het rapport weet jij exact wat voor kosten er mogelijk in de aankomende jaren op je staan te wachten. Dit zijn zaken waar je rekening mee moet houden in jouw budget en ze kunnen dus daadwerkelijk een miskoop voorkomen.