Vakantiehuisje huren ipv een recreatiewoning

geplaatst op 20-02-2017
 Zomervakantie 
alt

Vakantieparken zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Dat geldt niet alleen voor Nederland, maar in heel Europa zijn er de afgelopen jaren steeds meer vakantiehuizen bijgekomen. Een vakantiepark is vaak gevuld met recreatiewoningen, stacaravans of bungalows. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je geen andere mensen om je heen hebt. Maar mogelijk is zo’n vakantiepark wel helemaal niets voor jou. Ben jij iemand die toch echt meer houdt van een rustige vakantie ergens in de natuur? Dan is het misschien een optie om een vakantiehuisje te huren in plaats van een recreatiewoning.

Recreatiewoning

Een recreatiewoning is zoals gezegd vaak gevestigd op een groot vakantiepark. Er staan vaak tal van recreatiewoningen op dit park, waardoor het vaak een gezellige bedoeling is. De huisjes zijn vaak van alle gemakken voorzien, waardoor jij niet meer zoveel spullen mee hoeft te slepen. Op het park zelf zijn daarnaast meestal ook voldoende faciliteiten, zoals een supermarkt, een zwembad en verschillende vormen van vermaak voor kinderen. Een recreatiewoning op een vakantiepark is dan ook zeer in trek bij gezinnen met jonge kinderen. Heb jij geen kinderen of vind je het maar niks om tussen allerlei onbekend mensen je vakantie  door te brengen? Dan is het huren van een recreatiewoning op een vakantiepark voor jou waarschijnlijk niet weggelegd.

Vakantiehuisje


Jij vraagt je nu ongetwijfeld af wat het verschil is tussen een vakantiehuisje en een recreatiewoning. Het verschil zit hem met name in de locatie. Zoals gezegd bevindt een recreatiewoning zich vaak op een groot park en dat is bij een vakantiehuisje niet zo. Vakantiehuisjes zijn vaak wat meer afgelegen en bevinden zich over het algemeen in de natuur of op een andere rustige locatie. Hier heb je dus geen last van tal van andere vakantiegangers om je heen. Een overeenkomst tussen een recreatiewoning en een vakantiehuisje is dat ze allebei van alle gemakken voorzien zijn.

Particulier eigendom

Waar een recreatiewoning vaak eigendom is van een recreatiepark, is een vakantiehuisje in veel gevallen particulier eigendom. Een vakantiehuisje kun je meestal dus gewoon huren bij andere mensen en daar zitten soms behoorlijk wat voordelen aan. Wanneer het huisje bezit is van mensen, kunnen zij het helemaal naar eigen smaak inrichten. Mogelijk gebruik zij het huisje zelf ook regelmatig, waardoor het huisje soms behoorlijk luxe kan zijn. Je moet bijvoorbeeld niet raar opkijken wanneer er een sauna in een vakantiehuisje van een particuliere eigenaar zit. Bij een recreatiewoning is deze mogelijkheid ook aanwezig, maar vaak betaal je dan heel wat meer geld.

Groepsaccommodatie

Veel vakantieparken zitten niet te wachten op grote groepen die met elkaar een weekend of een weekje op vakantie gaan. In dat geval is een recreatiewoning dus niet echt geschikt. Een vakantiehuisje is dan een beter optie. Doordat je vaak wat afgelegen verblijft, ben je andere mensen niet zo snel tot last. Bovendien kun je met de hele groep in het huisje en dat is bij een recreatiewoning niet altijd het geval. Wanneer jullie in een woning op een recreatiepark verblijven, kan het maar zo zijn dat jullie meerdere huisjes moeten huren. En zeg nou zelf: het is toch een stuk gezelliger wanneer de hele groep met elkaar in één huisje kan verblijven dan wanneer jullie apart van elkaar moeten overnachten?

Vakantiehuisje huren

Voor het huren van een recreatiewoning kun je gewoon bij een vakantiepark terecht. Ligt er natuurlijk wel aan of je vakantiegeld toereikend is, want anders is een camping ook een goed alternatief. Voor wat betreft het huren van een vakantiehuis is dit niet het geval. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Zo zijn er op het internet diverse websites die zich richten op het verhuren van vakantiehuisjes. Eén van de organisaties waarbij jij verschillende soorten vakantiehuisjes kunt huren is bij Heerlijk Huisje. Kijk voor Heerlijkshuisjes.nl ervaringen op NederlandReview.nl. Zodat je weet of ze ook echt goed zijn of niet! Zij bieden niet alleen particuliere vakantiehuizen aan, maar het is hier ook mogelijk om groepsaccommodaties te huren. De mogelijkheid is zelfs aanwezig om een recreatiewoning op een vakantiepark te huren. Bij Heerlijke Huisjes is voor jou dus ook vast en zeker iets te vinden.