Vakantiewoning plus: net dat beetje meer

geplaatst op 23-07-2019
 Tweede woning 
alt

Je ziet het niet vaak, maar waarom zou je een vakantiewoning niet inrichten met planten? Het geeft de woning net wat meer huiselijkheid en sfeer. Bovendien maakt het dat de woning net dat beetje meer heeft, waar mensen voor terugkomen. Planten, daar word je toch blij van?

Hoe werkt het in de praktijk

Je moet er misschien even aan wennen, planten in een recreatiewoning. Maar waarom niet? Grote kans dat er iemand is waar je afspraken mee hebt omdat hij de woning elke week schoonmaakt. Die kun je direct chef-plant maken. Als iemand een beetje in de gaten houdt of de plant genoeg water krijgt, kan hij jarenlang meegaan. Natuurlijk heeft een plant verzorging nodig, wie weet willen huurders dat ook best voor hun rekening nemen. Iemand die vakantie viert heeft immers alle tijd van de wereld.

Watergeefsysteem

Voor het watergeven kun je een regenton neerzetten. Kijk bijvoorbeeld eens op deze website. Ook zijn er speciale watergeefsystemen, waardoor je niet elke paar dagen hoeft te controleren hoe het met de plant is. Of je verdiept je in hydrocultuur. Dat is een systeem waarbij de verzorging een stuk minder intensief is. Wellicht hoeft er eens per maand naar het waterpeil gekeken worden. Niet alleen een topsysteem voor kantoorinrichting dus, maar ook voor de vakantiewoning.

Gasten blij maken

Overigens, kunststof planten in de woning zetten kan, maar dat geeft aanzienlijk minder allure. Als je streeft naar net een beetje meer, dan is dat geen aanrader. Natuurlijk, ze zijn makkelijk in onderhoud. Je hoeft ze geen water te geven, ze verliezen geen blad. Klopt: je hoeft er niet veel aan te doen. Maar is er niet al genoeg kunststof op de wereld? Echte planten is waar mensen blij van worden. En dat is wat je met een vakantiewoning ook nastreeft. Blije mensen zijn tevreden mensen!