Veel groen in en rondom je recreatiewoning

geplaatst op 30-01-2018
 Tweede woning 
alt

Bij het inrichten van een recreatiewoning dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van de ruimtes binnen je recreatiewoning, voldoende verlichting aan de wanden, enzovoorts. Zorg er ook voor dat je voldoende groen in je recreatiewoning gebruikt! Planten zorgen voor zuurstof in de lucht en geven je recreatiewoning daarbij meer kleur. Een leuke manier om de ruimtes binnen je recreatiewoning op te fleuren! Een voordeel aan planten is dat ze zowel binnen een modern, als een klassieker interieur passen.

Naast de planten die je in je recreatiewoning kunt plaatsen, kan het ook leuk zijn om plantjes rondom je woning te gebruiken. Of wat te denken van een complete beukenhaag? Met een beukenhaag zorg je voor meer privacy, omdat het voor je buren niet langer mogelijk zal zijn om bij je recreatiewoning naar binnen te kijken. In dit artikel gaan we verder in op het gebruik van planten in en rondom je recreatiewoning. Je hoeft geen groene vingers te hebben om tot een leuke samenstelling van verschillende vormen van groen te kunnen komen.

Meer privacy met een mooie beukenhaag

Eerder in dit artikel werd het voornaamste voordeel van het gebruik van een beukenhaag rondom je recreatiewoning al genoemd: het geeft je meer privacy. Een van de nadelen aan de recreatiewoningen op een vakantiepark is vaak dat deze huisjes dicht op elkaar staan. Dit maakt dat je privacy beperkt is en je niet ongezien in je bikini of badpak op je terras kunt gaan zitten. Tegenwoordig worden er bij de bouw van deze recreatiewoningen schotten tussen de verschillende terrassen geplaatst. Dit geeft je meer privacy!

Mochten deze schotten nog niet rondom je eigen recreatiewoning staan, dan kan het gebruik van een groene haag hier de oplossing voor vormen. Een heg biedt je het voordeel dat je terras niet direct heel donker wordt. Zeker bij een stenen muurtje tussen de verschillende terrassen kan veel licht van je terras ontnomen worden. Nadeel van zo’n beukenhaag kan zijn dat je deze eens per jaar of eens per twee jaar moet snoeien. Dit houdt de heg mooi en gezond! Voor het snoeien van een beukenhaag kun je natuurlijk ook een tuinman inschakelen. Een tuinman beschikt over de benodigde hulpmiddelen en ervaring om de beukenhaag voor je te snoeien.

Je terras opvrolijken met leuke plantenbakken

Naast de beukenhaag rondom het terras van je recreatiewoning, mag ook het nodige groen op je terras zelf niet ontbreken. Plantenbakken zijn ideaal voor een recreatiewoning! Vaak wordt een recreatiewoning zonder tuin of groen verkocht. Dit geldt in het bijzonder voor de recreatiewoningen op vakantieparken. Om toch van wat groen op je terras te kunnen genieten, vormen plantenbakken de ideale oplossing. Daarbij bieden plantenbakken het voordeel dat je ze eenvoudig in een schuurtje of in je recreatiewoning kunt zetten, als je een langere tijd niet in je recreatiewoning verblijft. Zo voorkom je dat de plantenbakken gestolen worden.

Plantenbakken worden in verschillende soorten en formaten aangeboden. Zo vind je altijd een plantenbak, die past bij het formaat van je terras en de stijl van de rest van je tuinmeubilair. Door plantenbakken in verschillende kleuren te kopen, geef je het terras bij je recreatiewoning een speelse uitstraling. Zorg er wel voor dat deze kleuren niet met elkaar vloeken, om te voorkomen dat je terras juist erg druk wordt. De plantenbakken kun je tegenwoordig heel eenvoudig op internet bestellen. Zo hoef je zelf de deur niet meer uit om de plantenbakken aan het interieur van je terras toe te voegen. Daarbij is het aanbod aan plantenbakken op internet aanzienlijk groter, dan in fysieke winkels.

Planten in je recreatiewoning zelf gebruiken

Niet alleen wil je planten op het terras van je recreatiewoning kunnen gebruiken. Mogelijk wil je ook binnen je recreatiewoning het nodige groen hebben. Zoals eerder in dit artikel beschreven werd, zorgen de planten voor meer zuurstof en kleur in huis. Een nadeel aan het gebruik van groen in een recreatiewoning is het feit dat deze planten voldoende water moeten krijgen. Doordat mensen vaak een langere tijd niet in de recreatiewoning komen, kan het gebeuren dat de planten al snel dood zullen gaan. Dit is zonde! Je zou een goede kennis in de buurt van de recreatiewoning kunnen vragen om de planten eens in de twee weken wat water te geven. Ook kun je ervoor kiezen om de planten mee naar huis te nemen, als je een langere tijd niet in de recreatiewoning komt.

Een goed alternatief voor de planten in je recreatiewoning, is het gebruik van cactussen. Een cactus hoeft maar heel weinig water te hebben, waardoor je deze van water kunt voorzien voordat je naar huis gaat. De kans is groot dat de cactussen in leven blijven tot een volgende keer dat je in de recreatiewoning komt. Het kan ontzettend leuk zijn om meerdere kleine cactussen met elkaar te combineren in kleine potjes. Zet ze bijvoorbeeld op een plankje aan de wand, wat je wanden een speelse uitstraling geeft!

Een botanische recreatiewoning creëren

Een trend uit de afgelopen jaren, is de opkomst van een botanische woon- of slaapkamer. Zoals de naam van dit type interieurstijl al doet vermoeden, worden er in een botanische ruimte ontzettend veel planten gebruikt. Dit geeft je ruimtes de uitstraling van een jungle! Op internet vind je voldoende foto’s van botanisch ingerichte ruimtes. Er zijn zelfs mensen die voor een groene verflaag of een groen behang op de muur kiezen. Door verschillende tinten groen te gebruiken, krijgen je ruimtes een hele gezellige uitstraling. Veel mensen vinden een botanische inrichting te druk voor hun woning. Zij gebruiken de recreatiewoning echter om te experimenteren met deze interieurstijl.