5 voordelen van glaswol isolatie in jouw recreatiewoning

geplaatst op 11-10-2022
 Tweede woning 
Bijna elk mens heeft wel een hekel aan extreem koud of heet weer. Koud weer zorgt regelmatig voor de nodige rillingen over de rug en blauwe lippen en vingers. Het hete weer zorgt op zijn beurt weer voor uitbrekend zweet op momenten dat je hier totaal niet op zit te wachten. Wat dat betreft zullen de meeste mensen het erover eens zijn dat een lekkere neutrale temperatuur het meest ideaal is. Niet te koud en niet te warm.
alt

Precies dit is ook iets wat je in jouw recreatiewoning zou willen hebben. Je wilt op een fijne manier thuiskomen, waarbij er een lekkere temperatuur in het huis heerst. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen is door de woning te isoleren. Hierin is het gebruik van glaswol isolatie een zeer geschikte optie. In dit artikel vertellen we je meer over glaswol isolatie en geven we je 5 voordelen van het gebruik hiervan. Zo weet je in ieder geval zeker dat jouw recreatiewoning altijd van een fijn klimaat is voorzien.

Waar dient glaswol isolatie zoal voor?

Zoals hierboven aangegeven zorgt isolatie vaak voor de ideale temperatuur in jouw recreatiewoning. Echter lost het isoleren van een recreatiewoning ook een ander probleem voor een groot deel op. Door het isoleren van een huis of gebouw wordt het geluid van buitenaf namelijk ook grotendeels weggehouden. Zeker op een plek als een recreatiewoning is het daarbij fijn hier in alle rust te kunnen genieten van een vakantie of andere periode. Sterker nog, een rustige en stille omgeving is voor veel mensen zelfs een van de belangrijkste redenen om überhaupt voor een recreatiewoning te kiezen. 

Je weet nu wat voor invloed isolatie op jouw recreatiewoning heeft. Om dit nog meer kracht bij te zetten vertellen we je hieronder over 5 voordelen van glaswol isolatie:

1.      Meerdere functies

De eerste grote reden voor het kiezen voor glaswol isolatie is doordat het meerdere functies heeft. We hebben het je hierboven al enigszins uitgelegd, maar glaswol isolatie houdt zowel warme als koude lucht buiten en zorgt daarnaast ook voor het niet binnenlaten van geluiden van buitenaf. Wat dat betreft lost het binnen één klap meerdere problemen op. En dit is iets dat glaswol isolatie erg functioneel en efficiënt maakt.

2.      Duurzaam materiaal

Als er iets is waar we tegenwoordig allemaal wild van zijn, dan is het wel duurzaamheid. Hierin is het gebruik van glaswol isolatie een perfect voorbeeld. Dit materiaal wordt namelijk gemaakt van reststoffen. Dit betekent eigenlijk dat materialen worden hergebruikt in plaats van weggegooid. Dit heeft, zoals bekend, een goede invloed op het milieu. En daar mag wat ons betreft iedereen wel iets aan bijdragen.

3.      Eenvoudige montage

Ze zeggen wel eens dat een kind de was kan doen. Dit gaat dan vaak over een klusje dat niet al te ingewikkeld is. Binnen deze eenvoudige klusjes valt ook zeker het plaatsen van glaswol isolatie. Het is dan ook iets wat je zelf zou kunnen doen. Het is erg eenvoudig om te knippen, waardoor je alles perfect op maat zou kunnen krijgen. We begrijpen overigens maar al te goed als je jouw vingers hier niet aan wilt branden en deze klus het liefste uitbesteed. Weet echter wel dat ook jij dit gewoon zelf zou moeten kunnen.

4.      Ongevoelig voor brand

Eén van de grootste nachtmerries van mensen is een uitslaande brand. Je moet er niet aan denken dat jij in een huis zit dat vlam heeft gevat, waarna er  een levensbedreigende situatie ontstaat. Om over het welzijn van jouw medebewoners nog maar te zwijgen. Indien er een brand uitbreekt, dan is het hoe dan ook zaak de woning zo snel mogelijk te verlaten. De kans is namelijk groot dat de brand zich steeds verder verspreid. Dit komt gelukkig niet door glaswol isolatie, aangezien dit materiaal brandveilig is en dus niet in de fik vliegt. Het klinkt misschien als een kleinschalig voordeel, toch zijn er genoeg verhalen van situaties waarin de isolatie juist voor nog grotere problemen heeft gezorgd.

5.      Goedkoop en goed

Bovenstaande voordelen zouden allemaal redenen kunnen zijn om jouw recreatiewoning te voorzien van glaswol isolatie. Echter kijken wij Nederlanders natuurlijk altijd even naar het kostenplaatje. In het geval van glaswol isolatie kunnen we niet anders dan stellen dat dit een zeer goede prijs heeft. Zeker omdat deze vorm van isolatie zo lang meegaat, ben je tegen en zeer zachte prijs voorzien van een bijzonder goed product. En dat is iets waar wij Nederlanders maar al te blij van worden, toch?