Veilig op vakantie!

geplaatst op 10-09-2020
 Zomervakantie 
 Rondreis 
Vakantie moet een feest zijn en neem dan ook voorzorgsmaatregelen die de kans verhogen op een heerlijke vakantieperiode
alt

Het zijn roerige tijden, waardoor je extra op moet letten als je gaat reizen. Met deze tips die we samen met Last-Minute-Vakanties.nl hebben verzameld. Kun je veilig en verantwoord op reis. 

1.       Informeer je voor vertrek

 Als je er in de herfstvakantie op uit wil en ook buiten Nederland. Dan is het verstandig om goed te kijken wat de kleurcode van de regio en of het land is waar je naartoe wilt.  Deze werken zo:

Groen = veilig
Geel = waakzaam zijn
Oranje = Voorzichtig zijn
Rood = reizen wordt afgeraden

Landen met de kleur groen en geel, kun je veilig en makkelijk bezoeken. Zodra een land of regio de kleur oranje krijgt wordt het lastiger. Wanneer je in zo’n gebied bent geweest wordt je namelijk geacht om bij thuiskomst 10 dagen in Quarantaine te gaan. Dat geldt helemaal als je in een gebied bent met code Rood.

2.       Zo zit het met je reisverzekering

Zoals eerder genoemd kan je gewoon reizen naar een gebied wat code geel heeft, maar wat gebeurt er als dit verandert tijdens je verblijf? De regel is, dat je het gebied veilig kan betreden bij de kleuren groen of geel en dat je bij verandering geadviseerd wordt om terug te keren. Een reisverzekering zal gewoon kosten vergoeden wanneer je je aan die regels houdt. Ga je bewust naar een gebied waar code oranje geldt, dan kan de reisverzekering zich beroepen op het feit dat je wist dat dit niet altijd veilig is en hoeft deze niet altijd uit te keren.

3.       Jezelf beschermen

Houdt altijd de lokale regels aan, maar minimaal die van Nederland. Dat betekent 1,5 meter afstand, niezen in je elleboog, vermijd drukke plaatsen, mondkapje op en regelmatig je handen wassen. Met deze regels bescherm je jezelf en je reisgenoten het beste. Neem daarom vooral bij reizen naar het buitenland genoeg mondmaskers en desinfecterende gel mee. Zodat je die kan gebruiken, als het noodzakelijk is.

4.       Veilig op vakantie in een recreatiewoning

Een recreatiewoning vakantie vieren is op dit moment heel populair, omdat deze goed schoongemaakt worden en je hier lekker afgesloten zit. In een hotel is de kans dat je andere mensen tegenkomt vele malen groter. Meer weten, kijk dan verder op deze website voor leuke recreactiewoningen.