Verbouwen? 5 dingen om over na te denken

geplaatst op 27-01-2020
 Tweede woning 
alt

Is het tijd geworden om je woning eens een grondige make-over te geven? Een goede verbouwing van je tweede huis doe je niet zonder daar een plan bij te hebben. Er zijn een aantal zaken waar je goed over moet nadenken. Deze 5 punten moet je dan in ieder geval langslopen voor je eraan gaat beginnen.

1 Hoeveel heb je beschikbaar?

Je kan de grootste plannen hebben, maar het moet natuurlijk wel haalbaar zijn. Dit geldt natuurlijk vooral op het gebied van de kosten. Het kan natuurlijk per verbouwing verschillen wat de kosten zijn. Bedenk je echter wel dat je meer kwijt bent wanneer je het groter aanpakt. Dit moet natuurlijk wel allemaal binnen je budget passen. Reken dit daarom eerst uit.

2 De juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit

Het is vooral ook belangrijk om het beste uit de mogelijkheden te halen. Dat doe je door goed te letten op de verhouding tussen prijs en kwaliteit.10toptest.nl is een goede plek waar je kan ontdekken wat het beste is om te doen op elk gebied. Zeker als het gaat om goede aanbiedingen.

3 Maak een goede planning

Je zal met wat ongemakken te maken krijgen. Wanneer je de badkamer aanpakt wordt douchen bijvoorbeeld lastig. Zonder keuken wordt koken moeilijker. Maak daarom een strakke planning zodat je weet wat op welk moment wel en niet kan. Je kan dan alternatieven voor die periodes zoeken. Op die manier kan je het zo min mogelijk belastend maken.

4 Zelf doen of uitbesteden

Bekijk welke dingen je zelf kan doen. Zorg daarnaast ook dat je direct een beeld hebt van wat anderen voor je moeten doen. Op die manier kan je voorkomen dat je met verbouwklussen zit opgezadeld die je eigenlijk niet aankan. Zeker bij een grootse aanpak is het vaak slimmer om er ook enkele experts bij te halen die het één en ander voor je kunnen verzorgen op dit vlak.

5 Denk aan de toekomst

Wanneer je gaat verbouwen merk je pas echt wat dit allemaal met zich meebrengt. In dat opzicht is het dus vooral ook slim om alle zaken zo in te richten dat je er de komende jaren mee vooruit kan. Denk dus ook na over eventuele veranderingen in de situatie de komende jaren. Komen er bijvoorbeeld nog kinderen bij? Dit kan je het best direct goed aanpakken als bewoner.