Vervelende geurtjes in de badkamer tegengaan

geplaatst op 12-05-2020
 Tweede woning 
alt

Vervelende geurtjes in de badkamer, daar hebben we allemaal wel eens last van en we willen er ook allemaal net zo goed weer van af. Want met tandenpoetsen of een lekker bad zijn die nare geurtjes verre van prettig. Nu zul je niet iedere dag je badkamer schoon willen maken, en gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Wij geven je tips hoe je van die vervelende luchten af kunt komen!

Het doucheputje

De meest voorkomende oorzaak van nare luchtjes in de badkamer is het doucheputje. Heel vreemd is dat niet, want er gaat dagelijks heel wat vuil door de afvoer heen wat kan gaan schimmelen. Daarom is het belangrijk dat de doucheput regelmatig wordt schoongemaakt. Je kunt dagelijks al wat haren verwijderen, zodat andere resten van een douchebeurt hier niet aan blijven zitten. Je kunt ook een schepje soda in het putje gooien en deze doorspoelen met heet water om verstoppingen en nare luchtjes te voorkomen.

Ventilatie

Bij het schoonmaken van de badkamer, denk je niet snel aan de badkamer ventilatie. Maar ook deze moet regelmatig worden schoongemaakt om verstopping van de luchtkanalen te voorkomen. Wanneer deze namelijk verstopt raken, komt er vuile lucht naar binnen wat vervolgens een nare geur kan veroorzaken. Maak het ventilatiesysteem dus regelmatig schoon, zodat je badkamer lekker fris blijft!

Het plafond

Door een slechte ventilatie, kan er schimmel op het plafond ontstaan. Schimmel is te herkennen aan kleine, zwarte puntjes. Doe je hier niks aan? Dan worden deze plekken steeds groter. Naast dat dit er niet erg schoon uitziet, zorgt het ook voor een muffe lucht. Zorg er daarom voor dat je beginnende schimmel gelijk goed schoonmaakt.

Het putje van de wasbak

Ook uit het putje van de wasbak kunnen vervelende geuren komen. Dit hoeft niet altijd te komen door vuil in het putje, maar kan ook komen doordat de sifon droog staat. Deze moet altijd een klein laagje water hebben om vieze geurtjes te voorkomen. Met een klein beetje babyolie kun je voorkomen dat het water in de sifon verdampt. Doordat deze olie op het water blijft drijven, verdampt het water niet. En daarnaast ruikt het natuurlijk ook lekker!

Het toilet

Tot slot kunnen er ook vervelende luchtjes uit het toilet komen. Niet alleen tijdens een toiletbezoek, maar ook door andere oorzaken. Zo kunnen er resten achterblijven onder de rand van het toilet, die een vieze geur kunnen veroorzaken. Zorg er daarom voor dat ook de rand van het toilet goed wordt schoongemaakt tijdens een grondige schoonmaakbeurt, bijvoorbeeld met behulp van een speciale wc-borstel.