Vijf tips slotenmaker voor uw tweede woning

geplaatst op 22-12-2016
 Tweede woning 
alt

Heeft u een tweede woning die u hoofdzakelijk in de vakantie en weekenden gebruikt? Dan is het zaak om deze goed te beveiligen. Het grootste gedeelte van de tijd is hier immers niemand te vinden, waardoor deze woning sneller de aandacht zal trekken van een inbreker. Om ook uw tweede woning goed te beveiligen tegen inbraak, geeft Slotenmaker Aan Huis u vijf tips.

1. Gekeurde sloten
Om uw woning goed te beveiligen, is het zaak om te kiezen voor sloten met een SKG-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat een slot bescherming biedt tegen inbraak. Een slot met twee sterren zorgt ervoor dat een inbraak drie minuten langer duurt dan normaal en een slot met drie sterren al vijf minuten. Dit lijkt niet lang, maar dit is voor een inbreker vaak veel te lang.

2. Extra preventie
Sloten met een keurmerk bieden niet de garantie dat een inbreker niet meer binnen kan komen. Zorg daarom bij uw tweede woning voor extra beveiliging. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan kerntrekbeveiliging. Hiermee voorkomt u dat een inbreker de cilinder uit uw deur kan trekken en makkelijk binnenkomt.

3. Controleer ook ramen
Bij uw tweede woning is het niet alleen zaak om de deuren goed te beveiligen. Wanneer een inbreker ziet dat dit allemaal goed beveiligd is, zal hij proberen een andere mogelijkheid te vinden om binnen te komen. Zorg dan ook dat uw ramen voorzien zijn van inbraakbeveiliging, zodat een inbreker ook via deze weg uw woning niet binnen kan komen.

4. Losse beveiligingscomponenten installeren
Aangezien u niet vaak bij uw tweede woning zult zijn, kunt u extra maatregelen nemen om de veiligheid te waarborgen. Zo kunt u er ook voor kiezen om een elektronische camera of een bewegingssensor te installeren. Ook in dit geval is het aan te raden om een slotenmaker in te schakelen. Het is namelijk van belang dat de losse beveiligingscomponenten voorzien zijn van het juiste keurmerk en op de juiste plek in of om uw woning geïnstalleerd worden. Veel systemen die bij een bouwmarkt te koop zijn, zijn niet voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, waardoor de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

5. Combineren
Om de veiligheid van uw tweede woning te kunnen garanderen, doet u er goed aan om bovenstaande opties met elkaar te combineren. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om goede sloten te laten plaatsen in combinatie met een elektronisch beveiligingssysteem. Dit zal inbrekers over het algemeen afschrikken, waardoor er niet ingebroken wordt in uw tweede woning. 

1 reactie

Pierre op 26-09-2017 om 17:05
Bij een 2e huis komen toch andere dingen kijken. Wij hebben zowel een vakantiehuis in het buitenland als een 2e woning in Nederland, en merken dat we onachtzamer zijn voor wat betreft beveiliging vergeleken met ons hoofdhuis. We nemen deze tips ter harte. http://www.slotenservicejosberkers.nl/
Reactie plaatsen