Voordelen van een vakantiehuis in buitenland

geplaatst op 27-06-2019
 Zomervakantie 
alt

Een eigen vakantiehuis in het buitenland hebben. Dat klinkt niet verkeerd. Zeker niet wanneer je denkt aan alle grijze, druilerige dagen die je in Nederland moet doorstaan, met name in het winterseizoen. Behalve het eenvoudig ontvluchten van ons koude kikkerlandje zijn er meer redenen om te kiezen voor een eigen vakantiehuis in het buitenland.

Uitstekende belegging

Zo’n eigen vakantiehuis in het buitenland, dat kost toch bakken met geld? Nou, dat valt mee. Ten eerste hoeft je niet per sé een enorm kasteel te kopen, met een tuin ter grootte van vijftien voetbalvelden. Ten tweede kun je met je tweede huis in het buitenland ook gewoon geld verdienen. Zolang je zelf niet aanwezig bent kun je het vakantiehuis natuurlijk verhuren aan toeristen. En dat is dan weer een uitstekende manier om inkomsten te genereren, waardoor zo’n vakantiehuis opeens best wel een gunstige investering is.

Geef de service uit handen

De kans is groot dat je jouw vakantiewoning in het buitenland wil verhuren wanneer je er zelf niet bent. Maar misschien zit je niet te wachten op alle werkzaamheden die je daardoor voor je kiezen krijgt. Gelukkig kun je dit ook gewoon uit handen geven. Van sleutelbeheer tot de schoonmaak en zelfs inrichting van je woning. Het is allemaal mogelijk. Ideaal, want je kunt met een gerust hart terug gaan naar Nederland terwijl alles voor je geregeld wordt. Dat is leuk voor jou én voor de mensen die je woning huren.

Vrienden en familie

Je kunt zelf genieten van je woning in het buitenland. En je kunt het verhuren wanneer je er niet bent. Er is natuurlijk ook nog een derde optie: de woning gebruiken om je vrienden of familie een onvergetelijke vakantie te bieden. Zeker wanneer je vrienden hebt met een budget dat normaal gesproken niet toereikend genoeg is om echt eens goed op vakantie te gaan.

Eindeloos genieten

Ja, uiteindelijk is het mooiste van een vakantiewoning in een mooi (en waarschijnlijk liefst warm) land voor ideaal voor jezelf. Verken de omgeving, leer een nieuwe cultuur kennen, profiteer van betere weersomstandigheden, geniet van een lekker muziekje terwijl je aan het zwembad ligt en laat je verrassen door heerlijk eten en drinken.