Waar op letten bij het kopen van stacaravan?

geplaatst op 15-05-2019
 Zomervakantie 
alt

Wanneer u eindelijk de knoop heeft doorgehakt en een staancaravan wilt kopen, is het fijn om goed geïnformeerd de zoektocht te beginnen. Lees gauw verder waar u allemaal op moet letten wanneer u een stacaravan wilt aanschaffen.

Waar komt de stacaravan te staan?

Het allerbelangrijkste om alvorens de aanschaf te weten, is waar de stacaravan na aankoop komt te staan. Wellicht heeft u een prachtig model op het oog, maar past deze niet op de grond waar de stacaravan komt te staan. Voordat u een stacaravan aanschaft, is het belangrijk om te kijken waar u de stacaravan wilt en kunt plaatsen. Hierdoor weer u precies wat de grootte qua stacaravans is waar u naar kunt kijken.

Alle seizoenen

Bent u van plan om zowel in de zomer als in de winter de stacaravan te utiliseren? Dan doet u er goed aan om goed te kijken naar de isolering van de stacaravan. In de winter wilt u er natuurlijk ook warmpjes bijzitten zonder onnodig veel stookkosten te maken. Een goede isolering kan uiteindelijk veel geld besparen. Bent u van plan om de stacaravan echter alleen in de zomer te gebruiken? Dan kunt u ook een staancaravan kopen met mindere isolatie. 

Kwaliteit

Zoals alles gaat bij de aankoop van een stacaravan het gezegde: “Goedkoop is duurkoop” ook zeker op. Kies voor kwaliteit en zorg ervoor dat u kiest voor een stacaravan met een fatsoenlijk dak, buitenwanden, binnenmuren en interieur. Kies liever voor een stacaravan met dubbelglas als ramen, dan plexiglas. Ook de kwaliteit van de muren en het dak hebben een grote invloed op de levensduur van de stacaravan. Doe liever een goede investering waar u lang plezier van heeft dan een goede deal waar u na enkele jaren al onkosten aan heeft.

Gemak

Natuurlijk is het ook belangrijk om aan uw gemak en comfort te denken. Wilt u langere periodes in de stacaravan verblijven? Dan doet u er goed aan om te kiezen voor gemak. Dit kan zijn een kingsize bed, een volwaardige keuken of een fijne douchekop. Maak een lijst van eisen waaraan jouw stacaravan zou moeten voldoen om er iedere keer in te kunnen genieten.

Een staancaravan kopen is een perfecte manier om altijd te kunnen genieten van een eigen plek voor vakantie en plezier. Zorg voor de beste aankoop en maak een weloverwogen keuze wanneer het gaat om de aankoop van een stacaravan.