Waarom een kinderbed in je woning of tweede huis meer is dan alleen een slaapplek

geplaatst op 17-06-2023
 Tweede woning 
alt

Ben je in je huis of recreatiewoning bezig met het inrichten van een kinderslaapkamer? Dan is het aan te raden om speciale kinderbedden zoals peuterbedden te overwegen. Naast het feit dat kinderbedden een stuk leuker in kinderkamers staan dan standaard bedden, zijn er nog een aantal andere redenen waarom bedden specifiek ontworpen voor kinderen van grote waarde kunnen zijn. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van een kinderbed op een rij. 

Veiligheid en geborgenheid

Ten eerste kunnen kinderbedden veel veiligheid en geborgenheid bieden. Allereerst komt dit door de fantasierijke thema’s waarin kinderbedden vaak gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan een bed in het thema van prinsessen of de jungle. Vaak biedt een kinderbed ook nog eens speelruimte, bijvoorbeeld onder of boven het bed. Hierdoor ziet het bed er uitnodigend uit en zal jouw kind er maar al te graag tijd in doorbrengen. Daarnaast is een kinderbed uiteraard kleiner dan een standaard eenpersoonsbed. Dit geeft een veilig gevoel aan kinderen en zorgt er daarbij voor dat er meer ruimte overblijft in de slaapkamer om in te spelen. 

Groei en ontwikkeling

Doordat kinderbedden een stuk kleiner zijn dan normale eenpersoonsbedden, ondersteunt het kinderen daarbij ook bij de overgang van een ledikant naar een groter bed. Omdat dit een spannende stap is voor een kind, is het van groot belang dat zij zich comfortabel en veilig voelen. Door middel van een kinderbed geef je een kind de tijd om rustig door deze nieuwe fase van ontwikkeling en groei te gaan. Ook bevordert een kinderbed de zelfstandigheid en daardoor het zelfvertrouwen van een kind. Doordat kinderbedden laag zijn, kunnen zij zelf in en uit bed stappen en leren om zelfstandig te slapen. 

Langdurig plezier

Daarbij zijn kinderbedden zoals juniorbedden doorgaans langdurig te gebruiken vanwege het feit dat ze vaak verstelbaar zijn. Zo kan de vertrouwde plek van jouw kind meegroeien met hun eigen fysieke groei en kunnen ze er lang van genieten. Dit zorgt er ook meteen voor dat een kinderbed een waardevolle investering is waar lang plezier aan kan worden beleefd. Dit is uiteraard al helemaal het geval wanneer deze wordt doorgeschoven, bijvoorbeeld naar broertjes, zusjes of andere kinderen. 

Samenvattend, zijn er een hoop voordelen verbonden aan het aanschaffen van een bed dat speciaal gemaakt is voor kinderen. Niet alleen doe je je kind er waarschijnlijk een enorm plezier mee vanwege het design, ook zorgt het ervoor dat zij zich veilig en geborgen voelen. Daarbij kunnen kinderbedden meegroeien met de fysieke ontwikkeling, waardoor er langdurig plezier aan kan worden beleefd. Wat voor kinderbed zou goed passen in de kinderslaapkamer bij jou thuis?