Wat nodig voor inrichting van je slaapkamer?

geplaatst op 19-12-2019
 Zomervakantie 
alt

In uw recreatiewoning aan de Loosdrechtse Plassen bevindt zich een kleine woonkamer, een douche en toiletruimte, een keukentje en uiteraard ook nog een leuke slaapkamer. Het interieur is alleen een beetje gedateerd en u zou het graag allemaal een opknapbeurt willen geven. U begint met de slaapkamer. Waar moet u op letten?

De kleur is van heel groot belang in de slaapkamer. Hoe feller de kleuren, hoe drukker het in uw hoofd zal zijn en hoe minder snel u slaapt. Rustige kleuren dus. Een landelijk interieur voelt ook als romantisch aan en geeft u een rustig en veilig gevoel. Zachtroze of poederroze, helemaal in nu, geeft warmte en maakt het lieflijk. Een gezellige uitstraling nodigt u uit lekker in bed te gaan liggen.

De rest van het interieur

Een lekker bed, niet te groot, want de ruimte in de recreatiewoning is nu eenmaal niet hetzelfde als in uw eigen huis. U gaat op zoek naar leuke kastjes, een iets kleiner bed dan thuis, warme vloerbedekking en niet te vergeten een lekker donzen winterdekbed. Het kan laat in de herfst al koud zijn, vooral bij het water, maar u wil toch zo af en toe nog eens even lekker eruit naar de vakantiewoning. Een lang weekend en dus ook slapen, de boot controleren, de kano’s veilig opbergen en de tuin winterklaar maken. Een lekker winterdekbed ’s avonds in bed is dan wel zo prettig.

De slaapkamer

Maar of het nou om de slaapkamer in uw eigen huis gaat of om het kleine slaapkamertje in de recreatiewoning waar u met een winterdekbedje aan de gang gaat, er moet geslapen worden. Slapen doet u het liefst in een rustige omgeving, met warme en zachte kleuren. Een winterdekbed dons op het bed is voor u een vereiste om ook in de winter en de herfst lekker te kunnen slapen. Lekker, zodat u echt voelt dat er een winter dekbed op u ligt. Heerlijk. En dan kijkt u om u heen en dan ervaart u de warmte van het dekbed en van de kleur op de muren, het zachte schijnsel van die mooie lamp in de hoek en die romantische uitstraling van dat leuke brocante kastje. Het beste winterdekbed in de mooiste slaapkamer.