Wandelvakantie op de planning? Denk aan deze outdoor-items!

geplaatst op 31-03-2022
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wandelen 
Heb je binnenkort een wandelvakantie op de planning staan? Super leuk. Een wandelvakantie is een garantie op een onvergetelijke tijd, op veel plezier en op de nodige avonturen. Om je goed op deze avonturen voor te bereiden, zou je tal van outdoor-items mee moeten nemen.
alt

 

EHBO kit

Iets wat tijdens een wandelvakantie zéker niet mag ontbreken, is een EHBO kit. Een EHBO kit komt goed van pas als je bijvoorbeeld last van een blaar op je hiel krijgt. Ook als je je op een andere manier blesseert, biedt een EHBO kit de gewenste uitkomst.

Outdoor horloge

Een outdoor horloge is tijdens elke wandelvakantie onmisbaar. Op zo’n horloge hou je niet alleen de tijd bij, maar ook bijvoorbeeld je aantal stappen. Verder is het mogelijk om je hartslag te meten en om van de handige navigatiefunctie te gebruiken. Dankzij de navigatiefunctie hoef je tijdens de outdoorvakantie in ieder geval nooit meer verkeerd te lopen!

Gepaste kleding

Verder is het advies om gepaste kleding mee te nemen. Ga je naar een relatief warm land? Kies dan voor luchtige kleding. Ga je in eigen land een lange wandeltocht maken? Stem je kleding dan goed af op de weersvoorspellingen. Zoals je ongetwijfeld weet, kan het in ons land qua weer nogal spoken. Zorg er daarom voor dat je je kleding echt afstemt op de verwachtingen.

Zaklamp, kompas en dergelijke

Tot slot zou je alle ‘gangbare outdoor-items’ mee moeten nemen. Je kunt hierbij denken aan een kompas, aan een goed zakmes, aan een zaklamp en aan een powerbank. Door deze outdoor-items ben je op alle mogelijke situaties goed voorbereid. Raak je bijvoorbeeld de weg kwijt? Dan komen zowel het kompas als de zaklamp goed van pas. Koop bovendien een handige wandelrugzak, waarin je deze items op een handige manier op kunt bergen.