Wat is belangrijk bij het onderhouden van de tuin

geplaatst op 04-07-2022
 Tweede woning 
De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent dat we weer volop kunnen genieten in onze achtertuin. Het is dan wel belangrijk dat deze zomer klaar is en dat je het blijft onderhouden zodat je er optimaal gebruik van kunt maken. Om dit te kunnen doen heb je het een en ander nodig om dit te kunnen bewerkstelligen. Heb je geen idee wat je hiervoor nodig hebt? In dit artikel zullen wij je tips geven over wat je nodig hebt om jouw tuin en te allen tijde spik en span uit te laten zien. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!
alt

Overkapping in de tuin

Heb jij veel ruimte in je tuin? En heb je behoefte aan een mooie zitplek of meer schaduw in de tuin? Dan kun je ervoor kiezen om een overkapping in je tuin te plaatsen. Door een overkapping te plaatsen kun je niet alleen van het uitzicht in je tuin genieten, maar je hebt ook minder grond dat je hoeft te onderhouden. Daarnaast kun je een deel van de overkapping gebruiken om al je onderhoud spullen op een georganiseerde manier op te bergen. Dat zal er ook weer voor zorgen dat je tuin en netjes uit blijft zien. Het is echter wel belangrijk dat je voor een duurzame overkapping kiest. Met de natuurharsen van douglashout is hoeft het niet onderhouden te worden om er lang van te genieten. 

Onderhouden van het groen in de tuin

Je kunt je tuin ook een mooie en onderhouden look geven met groendaken. Deze zien er niet alleen mooi en natuurlijk uit, maar ze geven de tuin ook een esthetisch aangename look. Als je geïnteresseerd bent in een groendak, dan heb je de keuze uit een paar grassen en kruiden die hier geschikt voor zijn. Echter komt een groen dak van sedum het meeste voor. Naast een mooi groendak, is het ook belangrijk dat de rest van het groen en top uitziet. Je kunt er dan voor kiezen om het gras te maaien of al het andere groen te snoeien. Het is dan belangrijk dat je een grasmaaier, heggenschaar en andere tuingereedschappen in huis hebt. Hiernaast kun je er ook voor kiezen om mooie planten in je tuin te planten. Hiervoor kun je dan plantenpotten kopen en voeding voor je plantjes kopen. 

Kortom, kun je je tuin een onderhouden look geven door een overkapping in je tuin te plaatsen. Zo heb je minder groen dat onderhouden moet worden, meer plek om te zitten en een plek waar je je tuingereedschappen kunt opbergen. Dit kun je bekleden met een groendak om je tuin mooier te maken. Hiernaast zul je tuingereedschappen nodig hebben om het overige groen te onderhouden.
Denk goed na over hoe het tuinonderhoud in te plannen. Een goede voorbereiding kan veel gemak opleveren bij het aanpakken van het gazen en de perken.

1 reactie

Jade op 26-07-2022 om 18:27
Laat een tuin duurzaam zijn. Met planten die het hele jaar meekunnen en het nodige gras. Neem niet te veel perken en andere poespas maar ga voor overzichtelijk en onderhoudsarm.
Reactie plaatsen