Wat is een zwembad filterpomp en wat kun je ermee?

geplaatst op 13-07-2021
 Tweede woning 
Het hebben van een zwembad is natuurlijk erg leuk. Het schoonhouden van dit zwembad? Mwah, iets minder leuk. Dit kan namelijk veel tijd in beslag nemen en zelfs als je dit al doet kan het weer snel vies worden. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een dure filterset te kopen, maar als je een opblaasbaar zwembadje hebt van €50 is dit het natuurlijk niet waard. Je loopt dan namelijk de kans dat je uitgebreide filterset duurder is dan je zwembad. Gelukkig zijn er ook goedkopere alternatieven te koop om je zwembad schoon te houden. In deze blog gaan we de zwembad filterpomp verder uitlichten en vertellen we meer over dit alternatief.
alt

Wat is een zwembad filterpomp?

Een zwembad filterpomp zorgt ervoor dat je zwembad schoon blijft. Net zoals bij een uitgebreide filterset zal deze ervoor zorgen dat onzuiverheden uit het water worden gefilterd. Hierdoor kun je langer genieten van helder water en heb je minder last van viezigheid in het water. De filter zorgt ervoor dat water in het zwembad rond gepompt en gefilterd wordt. De zwembad pomp kun je makkelijk kwijt binnen het zwembad en zal je dus geen tot weinig last van hebben.

Waarom heb ik een zwembad filterpomp nodig?

Door gebruik te maken van een zwembad filterpomp zorg je ervoor dat je langer van helder en schoon water kan genieten. Dit betekent dus dat je minder vaak het water hoeft te verversen en daardoor minder veel tijd in het schoonhouden van je zwembad hoeft te steken. Daarnaast zorgt deze filterpomp ervoor dat schadelijke bacteriën en chemicaliën uit het water gefilterd worden. Als dit niet gebeurt kunnen deze gevaarlijke stoffen schade brengen aan het lichaam en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Hoe werkt een zwembad filterpomp?

Nadat je de zwembad filterpomp aan zet gaat deze aan de slag met het filteren van het water. Dit doet hij door zand, gras en haren uit het water te halen en stopt dit in een papieren cartridge. Daarna wordt dit water teruggepompt in het zwembad en is het dus gefilterd. Doordat dit continu gebeurt krijgen bacteriën en algen geen kans om te groeien en dus kunnen ze geen verdere schade in het water aanrichten. Ook is het een goed idee om deze zwembad pomp te combineren met chloor. Zo zorg je er namelijk voor dat het water nog schoner wordt en dit ook blijft.

Waar kan ik een zwembad filterpomp kopen?

Deze pomp kun je op veel verschillende manieren aanschaffen. Zo kun je ervoor kiezen om dit online te doen via een webshop, maar kan dit ook in een speciaalzaak. Onder andere de Intratuin kan je hierbij helpen. Meestal hebben zij grote filtersets maar ook kleine filterpompen. In de meeste gevallen is er een expert in de buurt die je meer informatie kan geven over deze pompen. Hij of zij zal je dan uitleggen hoe deze pomp te werk gaat, en zal samen met jou kijken naar de juiste pomp.