Hoe creëer je het pronkstuk van jouw huis?

geplaatst op 16-12-2021
 Tweede woning 
alt

Zo zorg je voor een mooie woonkamer

Ben jij benieuwd hoe je het pronkstuk van jouw huis creëert? De woonkamer is het meest centrale punt in jouw woning. Het is de plek waar je veel tijd doorbrengt en lekker tot rust komt na een harde dag werken. Maar hoe zorg je precies voor een fijne en gezellige woonkamer? Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een sfeervolle design hanglamp en zo zijn er nog diverse andere opties. Wij zochten uit hoe je het pronkstuk van jouw huis vormgeeft en hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek meer!

Ga voor ronde vormen

Heb jij een woonkamer met veel rechthoekige items? Ga dan eens voor iets anders en kies voor ronde vormen. Ronde vormen zijn namelijk helemaal van nu en geven jouw ruimte een zachtere en meer sfeervolle uitstraling. Bij Rebel House kun je veel items met ronde vormen bestellen. Denk bijvoorbeeld aan lampen, bijzettafels, poefen, krukjes en nog veel meer. Het fijne aan deze items is dat ze weinig ruimte in beslag nemen en net iets extra’s voor de ruimte doen.

Kies voor warme kleuren

Je kunt ervoor kiezen om veilige kleuren te gebruiken in de woonkamer, maar dat zal niet veel doen voor de uitstraling hiervan. Kies er liever voor om de muren van jouw woonkamer van een warme kleur te voorzien. Zo zorg je meteen voor meer sfeer in jouw woning. Denk bijvoorbeeld aan het mixen van verschillende aardetinten met elkaar. Je kunt ook een muur in een warme kleur verven en de rest wit laten.

Kies de juiste verlichting uit

De juiste verlichting kan veel doen voor jouw woonkamer. Zorg ervoor dat je functionele verlichting plaatst, zoals mooie design hanglampen of spotjes. Ook sfeerverlichting mag zeker niet ontbreken in jouw woonkamer. Hang een wandlampje boven de bank, zet een sfeervolle vloerlamp naast de kast neer en kies vooral warme verlichting in plaats van felle verlichting.

Vergeet de accessoires niet

Met accessoires kun je jouw woonkamer pas echt wat extra’s geven. Koop zachte kussens en fijne plaids voor op de bank, plaats een mooi vloerkleed op de grond en zet wat gezellige planten neer om een mooie zithoek te creëren. Ook accessoires zoals kandelaars, mooie vazen met bloemen en andere decoraties kunnen jouw woonkamer echt omhoog halen. Ga aan de slag met onze tips en creëer een prachtige woonkamer die geheel bij je past.