Wat je moet weten over kamperen in Frankrijk

geplaatst op 13-09-2022
 Zomervakantie 
 Camping 
alt

Frankrijk is een mooi land die je op verschillende manieren kunt ervaren. Veel mensen kiezen voor een stedentrip Parijs, maar Frankrijk heeft natuurlijk veel meer te bieden. Tijdens jouw vakantie in Frankrijk kun je logeren op een Franse camping, deze kun je vinden door het gehele land. Door te kamperen proef je de Franse sfeer en kom je tot rust door het prachtige Franse landschap.

Dit artikel is geschreven voor mensen die nog nooit in Frankrijk zijn geweest, of mensen die nog nooit hebben gekampeerd in Frankrijk. Zo vertellen wij wat er mogelijk is op het gebied van kamperen, maar ook wat je kunt verwachten van de Franse cultuur en waar je rekening mee moet houden wanneer je het land bezoekt.

Verschillende accommodaties in Frankrijk

In Frankrijk heeft iedere camping zijn eigen accommodaties en faciliteiten. Je kunt kiezen voor een Franse camping waar je alleen kunt staan met een tent of caravan, maar je kunt ook campings vinden die accommodaties aanbieden. Je kunt denken aan campings met huizen, bungalows of stacaravans. Deze accommodaties zijn vaak van alle gemakken voorzien.

Zorg dat je de Franse taal kent

Volgens het bedrijf Formilangue, dat gespecialiseerd is in de Franse taal en cultuur, zal je in Frankrijk niet zo ver komen met de Engelse taal. Zorg dus dat je de Franse taal onder de knie hebt. Je kunt het professioneel aanpakken door bijvoorbeeld Franse les te nemen, maar je kunt ook een Nederlands-Frans boekje kopen. In dit boekje staan alle belangrijke woorden en zinnen beschreven. Dit is wel zo handig wanneer je in een noodsituatie terecht komt, of de weg wilt vragen.

Drie top campings in Frankrijk

In Frankrijk zijn enorm veel goede campings te vinden, die allemaal hun eigen unieke eigenschappen hebben. De keuze voor een camping valt uiteraard ook samen met wat jij verwacht van jouw vakantie in Frankrijk. Ben je op zoek naar rust? Heb je kinderen? Wil je een specifiek gebied bezoeken? Of ben je op zoek naar een camping voor jongeren? Het is lastig om alle Franse campings te benoemen, maar wij lichten graag drie top campings uit.

Château de Galaure

In het plaatsje Drôme kun je camping Château de Galaure vinden. De camping ligt in een mooie omgeving en beschikt over meer dan genoeg faciliteiten. Je zal je bevinden op het Franse platteland, dicht in de buurt van rivier de Galaure en het dorpje Châteauneuf-de-Galaure. Het is een Franse camping die geschikt is voor jong- en oud. Je kunt er zwemmen, vissen, sporten en bijvoorbeeld paardrijden. Een voordeel is dat er bij de receptie Engels gesproken kan worden. Deze camping is geopend van april tot september.

Le Chêne Gris

Le Chêne Gris mag zeker niet ontbreken in het top campings lijstje. Het is een camping die geopend is van april tot november. Bij de receptie van Le Chêne Gris kun je Nederlands praten. Deze camping ligt zeer dichtbij Disneyland® Parijs, dit maakt het de perfecte camping voor een vakantie met jouw kinderen. Niet alleen kinderen komen tot hun plezier op deze camping, er is ook voldoende te doen voor volwassenen. Zo kun je wandelingen maken door de Grand Morin-vallei, of een bezoekje brengen aan de typische Franse dorpjes in de omgeving.

Atlantic Club Montalivet

Wanneer je kiest voor camping Atlantic Club Montalivet, kom je terecht aan de westkust van Frankrijk. Je slaapt in een dennenbos en stapt zo de zee in via het ongelofelijk mooie zandstrand. Er is voldoende te doen voor jong- en oud. Kinderen kunnen er veilig spelen en ouderen komen er volledig tot rust. Het is ook een Franse camping die geschikt is voor de sportieveling. Je kunt er bijvoorbeeld de omgeving verkennen met een fiets, of van de zee genieten met een surfplank. Bij de receptie van deze Franse camping spreken ze verschillende talen, waaronder Engels. Je kunt er terecht van april t/m september.

Conclusie

 

Wanneer jij je verdiept in de Franse taal kun je zonder zorgen genieten van jouw kampeervakantie in Frankrijk. Bovendien wordt er op de meeste campings Engels gesproken. Franse campings hebben enorm veel te bieden, voor iedere leeftijdscategorie is er iets te doen. Zo zijn er voldoende faciliteiten voor kinderen en ouderen. Frankrijk is ook een land waar de sportieveling aan zijn trekken komt.