Wintersport in het Sauerland

geplaatst op 16-01-2020
 Wintersport 
alt

Wintersporters die niet al te lang in de auto willen zitten kunnen ook afreizen naar het Sauerland. Deze Duitse streek staat bekend om zijn skigebieden, die overigens vooral populair zijn bij de Duitsers zelf en Nederlanders. Het skigebied Winterberg is gelegen in het Sauerland en kent zelfs de bijnaam ‘Hollandse Alpen’. De meeste skigebieden in dit gebied zijn redelijk sneeuwzeker, maar moeten het voornamelijk hebben van hun veelzijdigheid. Los van het skiën kan je ook eens gaan snowboarden, sneeuwschoenwandelen of langlaufen.

Eenvoudig bereikbaar

Het Sauerland is eenvoudig bereikbaar en daardoor ook een geschikte vakantiebestemming voor een weekendje weg of een mid-week. Hoewel de maximale hoogtes vele malen lager zijn dan in de meeste Oostenrijke of Zwitserse skigebieden, kan je wel zeker zijn van voldoende sneeuw op de pistes. Daarnaast hoef je geen dagen in de auto te bivakkeren, maar ben je er al binnen enkele uurtjes. Vanwege de gemakkelijke bereikbaarheid met de auto zal je ook veel gezinnen met kinderen tegenkomen in deze skigebieden. Het is trouwens ook mogelijk om de trein of het vliegtuig af te reizen naar het Sauerland.

Hollandse Alpen

Het bekendste skigebied in het Sauerland is zonder enige twijfel Winterberg. Deze skibestemming wordt ook wel de Hollandse Alpen genoemd, je zal dan ook veel landgenoten tegenkomen op de piste. Het is een perfect skigebied voor de beginnende skiër en kinderen. Er ligt dan ook voor vele kilometers aan blauwe en rode pistes voor de bezoekers klaar. Echter zullen de gevorderde wintersporters zich al snel vervelen met maar één kilometer aan zwarte piste. Er is ook een Nederlandse skischool gevestigd in Winterberg. Winterberg heeft naast de skipistes nog veel meer in de aanbieding. Je kan namelijk ook een bezoekje brengen aan het prachtige funpark vol met leuke uitdagingen. Langlaufers hebben de beschikking over meer dan 165 kilometer aan indrukwekkend mooie loipes. Wandelaars kunnen gebruik maken van diverse routes door het rustgevende gebied. Kinderen kunnen in alle rust oefenen in het Kinderland met een speciale oefenweide en een handige lopende band. En zodra de klok vier uur heeft geslagen kan je op de piste en in het dorp terecht voor een drankje in één van de après-skigelegenheden.
Er zijn naast hotels ook veel vakantiehuizen in Winterberg en zijn omgeving te vinden. 

Willingen

Het skigebied Willingen is eveneens gelegen in het Sauerland en beschikt over om en nabij de achttien kilometer aan pistes. En ook hier gaat het voornamelijk om blauwe en rode pistes, oftewel perfect voor de beginnende wintersporter. De maximale hoogte ligt hier op 830 meter en daar kan je eenvoudig komen met de gondellift. De lange afdaling is twee kilometer, wat natuurlijk gewoon heel fijn is. Op de Ettelsberg kan je de hele dag door terecht voor een hapje en een drankje, maar dat kan ook in één van de restaurants in het centrum van Willingen.