Woning in Amsterdam: Verhuren of verkopen?

geplaatst op 18-01-2018
 Tweede woning 
alt

Wanneer je een van de gelukkige eigenaren bent van een mooi grachtenpand of een lieflijk huisje in het centrum van Amsterdam is het soms lastig om te bepalen wat je met deze woning gaat doen, wanneer je er zelf niet meer gaat wonen. Hoewel de vraag naar studentenwoningen in de hoofdstad enorm is, zie je het misschien niet zitten om je huis te verhuren aan studenten. De waarde kan omlaag gaan en je weet niet wat voor soort studenten erin komen te wonen. Gelukkig zijn er nog andere opties wat je met je woning in Amsterdam kunt doen. Denk hierbij aan verhuren via andere manieren maar ook zeker aan verkopen. We hebben enkele mogelijkheden voor je verzameld en op een rij gezet.

Verhuur je woning via Rentslam

Zie je het wel zitten om je woning in Amsterdam te verhuren maar heb je geen zin in tientallen afspraken met makelaars? Verhuur je huis dan via Rentslam, een betrouwbaar bedrijf dat jou direct helpt met het zoeken van een passende huurder. Iedere dag zijn er 500 mensen actief op zoek via de website van Rentslam wat betekent dat er een grote kans is dat er een huurder voor jouw woning bij zit. Wist je dat Rentslam hun woningen veel sneller verhuurt dan andere aanbieders? Hierbij kun je zelf kiezen of je mee wilt helpen of dat je alles overlaat aan de experts van Rentslam.

Verhuur je woning aan expats

Rentslam is bijvoorbeeld ook de ideale manier om je woning te verhuren aan expats. Vooral in de grote steden, waaronder Amsterdam, zijn dagelijks ontzettend veel expats op zoek naar een geschikte woning voor een bepaalde tijd. Deze manier van verhuren is handig wanneer je nog niet helemaal weet wat je uiteindelijk met de woning wilt doen. Misschien wil je er zelf wel weer gaan wonen of wil je de woning uiteindelijk verkopen? In de tussentijd kun je de woning bewoond laten door een nette expat die tijdelijk een plek nodig heeft om te kunnen wonen.

Verhuur je woning aan toeristen

Natuurlijk is er nog de keuze om je woning in Amsterdam te gaan verhuren aan toeristen. Jaarlijks komen er meer dan 43 miljoen toeristen naar de hoofdstad waarvan een groot deel op zoek is naar een hotel, een appartement of een woning om te verblijven. Er zijn verschillende mogelijkheden om vandaag de dag je woning aan toeristen te verhuren. Bied je woning bijvoorbeeld aan via onze eigen website! Kijk hierbij altijd goed naar de voorwaarden voor verhuur, zoals het maximaal aantal dagen dat je mag verhuren en de regels omtrent verhuur. Daarnaast is er natuurlijk nog de vraag of je het aan wilt om iedere keer je huis te verhuren aan mensen die je niet kent. Je kunt er in ieder geval wel een extra zakcentje mee verdienen.

Verkoop je woning met winst

Tot slot kun je natuurlijk altijd nog kiezen voor de verkoop van je woning in Amsterdam. Wanneer je zeker weet dat je niet van plan bent om nog in het huis te gaan wonen en er dus afstand van wilt doen, is het aan te raden om je woning te verkopen. Op die manier hoef je niet meer te ‘zorgen’ voor de woning en ben je ook niet verantwoordelijk voor de staat van het huis. In veel gevallen kan het heel fijn zijn om een dergelijke verantwoordelijkheid niet meer te hebben. Daarnaast kan een woning in Amsterdam veel opleveren waardoor je weer een extra zakcentje hebt. Bekijk goed de verschillende makelaars en wat er actueel is wat betreft verkoopprijzen voor de buurt waar jij je huis hebt staan.