Zagreb een parel in Kroatië!

geplaatst op 19-10-2021
 Zomervakantie 
 Citytrip 
Zagreb is gelegen in het noorden van Kroatië en is de hoofdstad van het land. Je kunt hier voldoende beleven. Vooral op cultureel gebied heeft de stad veel te bieden. Je kunt er onder andere een bezoekje brengen aan een theater en een concerthal. Ook zijn er verscheidene musea in de stad. Daarnaast kun je ook gezellig winkelen bij één van de vele winkels en winkelcentra.
alt

Klimaat

De stad heeft een continentaal klimaat. Dat kenmerkt zich met warme en droge zomers en koude winters. In tegenstelling tot alle kustplaatsen in het land kan het in de wintermaanden hier juist flink sneeuwen. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt rond het vriespunt. Het gehele jaar door valt er regen in de stad: de droogste maanden zijn januari en februari. In de zomermaanden kun je rekenen op temperaturen rond de 23 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Zagreb

De culturele stad heeft ontzettend veel bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Dolac Markt, de Medvednica en het Krapina Neanderthal museum.

Dolac Markt

De Dolac Markt is een boerenmarkt waar je veel verse groenten kunt kopen. Alhoewel de markt eigenlijk voor groente en fruit opgericht is, kun je er ook veel leuke souvenirs kopen. Als je iets voor thuis wilt meenemen, is deze markt zeker een aanrader. De markt ligt vrijwel in het centrum en is gemakkelijk bereikbaar. Het is iedere ochtend geopend. Wees er op tijd bij!

Medvednica

Iets ten noorden van de stad vind je het prachtige Medvednica. Het hoogste punt van dit gebergte ligt op 1.030 meter. Vanaf de top van de berg heb je een prachtig uitzicht. Rondom en op de berg kun je nog verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. Je kunt onder andere een mooie grot bekijken en een leuk kasteel bezoeken.

Krapina Neanderthal museum

Het Krapina Neanderthal museum is een interessant museum waar je meer leert over de neanderthalers. Er zijn verschillende overblijfselen tentoongesteld die erg interessant zijn. Als je wilt kun je ook een speciale film kijken in het museum. De film is wel in het Engels.

Maksimir Park

Het Maksimir Park is het oudste park van Zagreb. Het park werd in 1787 opgericht en is vooral populair vanwege de prachtige meren, de mooie bebossing en goede infrastructuur. Je kunt er namelijk goed wandelen en fietsen. Er is ook een kleine dierentuin gevestigd in het park.

Reizen naar Zagreb

Vanaf Amsterdam vertrekken er dagelijks vluchten naar Zagreb. De vliegreis duurt ongeveer 1 uur en 50 minuten. Onder andere de vliegtuigmaatschappijen KLM en Croatian Airlines vliegen naar deze bestemming. Je kunt al een retourticket boeken vanaf 100 euro. Vanaf de luchthaven rijdt er geen openbaar vervoer naar het centrum. Wel kun je een shuttlebus boeken naar het centraal station. Als alternatief kun je ook met de taxi reizen. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto naar de stad te reizen. Houd rekening met een reisduur van ongeveer 14 uur.

Vervoer

Het openbaar vervoer in de stad is goed geregeld. Er rijden bussen, trams en een stadstrein. In de binnenstad kun je vooral gebruikmaken van de tram. De stadstreinen verbinden de stad met de omliggende dorpen. De trams rijden iedere vijf tot tien minuten. De bussen rijden iets minder frequent. Je kunt de kaartjes kopen bij de kiosken in de stad. Als je van plan bent om veel met het openbaar vervoer te reizen, kun je er ook voor kiezen om een dagkaart te kopen.