Zelf een terrasoverkapping bouwen voor je recreatiewoning: dit zijn de voordelen

geplaatst op 25-05-2023
 Tweede woning 
Het is meer dan de moeite waard om jouw recreatiewoning uit te breiden met een terrasoverkapping. Onder een overkapping kun je ieder seizoen heerlijk buiten zitten. Of je er nou schuilt voor de warme zonnestralen of juist voor de regen. Je kunt een terrasoverkapping daarnaast prima zelf bouwen. Vraag een handige vriend om hulp en gebruik een instructievideo ter inspiratie. Als je wel vaker klust, moet dit helemaal goedkomen! Hieronder lees je 5 voordelen van het bouwen van je eigen overkapping.
alt

1. Het is eenvoudiger dan je denkt
Het bouwen van een terrasoverkapping klinkt ingewikkeld, maar is vaak eenvoudiger dan je denkt. Het belangrijkste is dat je een stevige basis creëert. Hiervoor kun je een bouwtekening, instructievideo of een handig stappenplan gebruiken. Maak verder gebruik van materialen die je gemakkelijk kunt bewerken. Polycarbonaat platen zijn perfect voor het bouwen van een stevige overkapping. De platen zijn goed te zagen en boren. Daarnaast is het kunststof materiaal vrij licht van gewicht en eenvoudig te verplaatsen. Dat werkt een stuk fijner en veiliger dan echt glas!

2. Overkapping met polycarbonaat is relatief goedkoop
Maatwerk overkappingen kunnen behoorlijk duur zijn. Door de terrasoverkapping zelf te bouwen, bespaar je direct op de materiaal- en montagekosten. Polycarbonaat platen erg goedkoop in aanschaf. Je kunt de platen eventueel op maat laten maken om de klus nog makkelijker te maken.

3. Verhoogt de waarde van je recreatiewoning
Zelfs een relatief goedkope overkapping met polycarbonaat platen zal zorgen voor een waardevermeerdering van je recreatiewoning. Dat is natuurlijk altijd fijn meegenomen. Als je de woning verhuurt, kun je de prijs wellicht een beetje ophogen. Anders is het een mooie investering voor de toekomst. Je kunt de recreatiewoning waarschijnlijk voor een hogere prijs op de markt brengen.

4. Vergunning is vaak niet nodig
In de meeste gevallen is het niet nodig om een vergunning aan te vragen. Je kunt dus al snel met de overkapping aan de slag. Controleer voor de zekerheid wel even wat de richtlijnen zijn in jouw specifieke land en gemeente. Je wil liever niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

5. Geeft de recreatiewoning een luxe uitstraling
Een vrijstaande terrasoverkapping of overkapping aan de woning zorgt tot slot voor een hele luxe uitstraling. Het is een echte upgrade voor jouw recreatiewoning! Zet er een comfortabele loungeset of een grote tuintafel met bijpassende stoelen onder om het plaatje compleet te maken.

Heeft jouw recreatiewoning al een mooie terrasoverkapping?