Zo bereid je je recreatiewoning voor op klimaatverandering

geplaatst op 22-07-2024
 Tweede woning 
Klimaatverandering is iets dat steeds duidelijker door mensen wordt opgemerkt, en helaas zal ook je recreatiewoning op den duur hiermee te maken krijgen. Daarom is het zaak om hier goed op voorbereid te zijn. In deze blog vind je daarom wat advies die je hiermee zal helpen.
alt

Zonwering tegen de hitte

In de eerste plaats is het van groot belang om zonwering aan te schaffen tegen de hitte. Door middel van zonwering krijgt je woning immers meer schaduw en schijnt de felle zon gedurende de zomer niet via je ramen naar binnen. Hierdoor blijft het heerlijk koel binnen. Vanzelfsprekend is het wel zaak om via een betrouwbare partij als Huis & Zon je zonwering te halen zodat je zeker weet dat alles naar behoren functioneert.

Airconditioning

Ten tweede is het zaak om aan de slag te gaan met de airconditioning van je recreatiewoning. De reden hierachter? Hiermee worden de zomers een stuk draaglijker doordat de temperatuur van je woning binnen de perken blijft. Uiteindelijk zullen jij of je gasten beter in de woning kunnen relaxen, waardoor je woning in zijn geheel als prettiger wordt ervaren.

Een warmtepomp

Verder is het aan te raden om een warmtepomp te nemen. Hiermee weet je zeker dat je recreatiewoning in de winter warm blijft, want ook dit seizoen kent steeds extremere verlopen. Daarnaast haal je extra gasten binnen doordat ze weten dat ze voor een milieubewuste recreatiewoning hebben gekozen. Zorg ervoor dat je bij de installatie kiest voor een specialist met ervaring, zodat je zeker weet dat je systeem optimaal functioneert en afgesteld is op jouw specifieke woonsituatie.

Isolatie

Tevens dien je aan de isolatie van je recreatiewoning te denken. De reden hierachter? Hierdoor zal je nooit stikken van de hitte als de zomer is begonnen. Pak hierbij zoveel mogelijk aspecten van je woning tegelijkertijd aan, zoals de vloer, het dak, de spouwmuren, etc. Een mooie bonus is dat je hierdoor ook minder kosten maakt voor zowel de verwarming in de winter als de airco in de zomer.Het belang van goede isolatie kan niet genoeg benadrukt worden.

Meer groen in je tuin

Meer groen in je tuin brengen kan je leefruimte op een eenvoudige én effectieve manier verfraaien. Door verschillende planten en bloemen toe te voegen, creëer je niet alleen een mooiere omgeving, maar bevorder je ook de biodiversiteit. Vogels, bijen en vlinders worden aangetrokken tot je tuin, wat zorgt voor een levendig en natuurlijk ecosysteem. Een groene tuin is ook goed voor je gemoedstoestand; het kan stress verminderen en je stemming verbeteren. Daardoor is het zeker een goed idee om dit aspect van je recreatiewoning door middel van een strak plan van aanpak te perfectioneren.