Thailand

Thailand

Thailand Land in Azië

Thailand is een schitterend en goed betaalbaar land. U waant zich in een compleet andere wereld. Vooral als u het Thaise binnenlanden intrekt en de lokale inwoners ontmoet zult u merken dat hier het leven ten opzichte van andere continenten totaal anders is.

Thailand is over het algemeen prima te bereizen, u kunt dit georganiseerd doen via een touroperator. En ook lokaal kunt u voor dagtochten een gids huren, inclusief een auto met chauffeur voor relatief weinig geld.

Ook op eigen houtje kunt u het land doortrekken, maar hou er wel rekening mee dan het dagelijkse leven in een minder strak stramien verloopt dan bij ons in Europa.

U zult merken dat het Bhoedisme zeer belangrijk is in Thailand en dat het leven van de Thai hier ook in het teken van staat. Waar u ook bent, overal komt u tempels tegen die vaak ook te bezoeken zijn. Vooral in Bangkok zijn een aantal imponerende tempels te bezoeken.

De beste periode om naar Thailand te komen is tijdens de maanden November, December, Januari en Februari. Deze maanden is het wat koeler in dit Aziatische land. Al heeft de term koel hier een andere betekenis dan bij ons. Wel is dit het hoogseizoen, u dient hier dan ook rekening mee te houden als u besluit om een vakantiehuis of hotel ter plekke te boeken.

De prijzen kunnen tijdens het hoogseizoen een stuk hoger liggen dan in andere maanden. De maanden april en mei raden wij u af om naar Thailand af te reizen. De luchtvochtigheid is dan dusdanig hoog dat het moeilijk wordt om een actieve dagindeling te maken.

In de maanden September en Oktober moet u rekening houden met het regenseizoen. Vooral op het platteland maakt dit het reizen lastiger, straten kunnen (deels) onder water staan.


Natuur

Er leven nog veel wilde dieren in Thailand en u kunt dan ook prachtige natuur en wild safari's maken. Wat misschien wel het mooist natuurpark is, is: "Khao Yai National Park". Hier zult u versteld staan aan de keur van dieren die u hier kunt spotten.

Ook langs de kust is het prima toeven voor de natuurliefhebber mits u weg blijft dan de druk bezochte toeristen locatie's. De afwisselende kust heeft veel te bieden voor de natuurliefhebber.

Land

Thailand

Oppervlakte

774.815 km2

Hoogste punt

Inthanon 2595 m

Inwoners

Circa 61,5 miljoen

Taal

Tahis

Valuta

Baht

Tijdverschil

Klimaat

Overwegend subtropisch

Hoofdstad

Bangkok

Regio's en plaatsen in Thailand