Bulgarije

Bulgarije

Bulgarije Land in Europa

Bulgarije is een land welke de laatste jaren door toeristen ontdekt begint te worden. In eerste instantie was het vooral een jong publiek wat vooral verbleef in één van de vele vakantieresorts nabij de stranden van de Zwarte Zee. Maar er is een kentering zichtbaar en er komen steeds meer toeristen richting Bulgarije die de ziel van het land willen ontdekken, de cultuur opsnuiven en van het natuurschoon willen genieten.

Er is dan ook nog veel wat er ontdekt kan worden in dit land. Of je nu gaat voor een stedentrip aan de hoofdstad Sofia, je graag de vakantie aan de Zwarte Zee doorbrengt in plaatsen als Varna of Burgas of op zoek gaat naar het echte Bulgarije landinwaarts. De ongereptheid van dit land spreekt veel toeristen aan en natuurlijk is het ook aantrekkelijk dat het een goedkoop land is. Niet alleen wat betreft het doorbrengen van de vakantie. Ook de onroerend goed prijzen zijn aantrekkelijk. Er zijn dan ook talloze Nederlanders en Belgen die ervoor hebben gekozen een tweede huis in Bulgarije te kopen. Dit varieert van een leuke vrijstaande woning in het binnenland voor eigen gebruik tot een appartement op loopafstand van Sunny Beach uit het oogpunt van een te behalen verhuurrendement.


Natuur

Bulgarije is een divers land op het gebied van flora en fauna. Je het er gebergtes, kale vlaktes, bosrijke gebieden en een kustlijn van bijna vierhonderd kilometer lang.
Het Balkangebergte bijvoorbeeld is interessant voor mensen die van pittige wandeltochten houden. Er zijn trouwens meer bergmassieven in Bulgarije te vinden en enkele van de hoogste toppen zijn bijna drie kilometer hoog.
Bulgarije is ook een waterrijk land met honderden meren en rivieren. Er zijn prachtige gletsjermeren te vinden in het Rilagebergte. De bekendste rivier die door het land stroomt is de Donau. Ook de Strumarivier is erg geliefd en populair bij waterrecreanten.
De bossen zijn ook de moeite waard en als je wandelen als hobby hebt dan ben je hier op je plek. Neem wel voldoende drinkwater mee als je van plan bent om een wandeling te maken in een bosrijk gebied. Wat betreft voeding kun je met een beetje geluk je maaltje bij elkaar plukken in het bos zelf. Je treft nogal eens frambozen, aardbeien en bramen aan, heerlijk en nog gezond ook!
Bulgarije is een natuurrijk land en ongeacht in welke regio je verblijft kun je als toerist genieten van een divers landschap.

Land

Bulgarije

Oppervlakte

110.900 km2

Hoogste punt

Musala 2925 meter

Inwoners

7,4 miljoen

Taal

Bulgaars

Valuta

Lev

Tijdverschil

één uur later

Klimaat

over het algemeen mild

Hoofdstad

Sofia

Regio's en plaatsen in Bulgarije