Egypte

Egypte

Egypte Land in Afrika

Egypte is een land behorende bij het Afrikaanse continent, maar het heeft ook veel invloeden uit onder andere het Midden-Oosten. Het land wordt door het Suezkanaal in tweeën gesplitst en ook de rivier de Nijl meandert door het land heen. Egypte heeft ook een strategische ligging doordat het op de grens van Azië en Afrika is gesitueerd. Het grenst aan de Middellandse en Rode zee.

In Egypte kunt u prachtig duiken.  Dit maakt het voor de vakantieganger dan ook een aantrekkelijk vakantieland. Het landschap wordt in belangrijke mate bepaald door deze beroemde rivier en door de woestijnen aan weerskanten ervan.

Er wonen een kleine 80 miljoen mensen in Egypte maar toch is het niet drukbevolkt. Het meest hectisch is de miljoenenstad Caïro en ook direct langs de Nijl wonen veel Egyptenaren. De woestijnen zijn door de moeilijke leefcondities nagenoeg uitgestorven. Hier leven alleen een aantal nomadenvolken.


Natuur

Als u puur voor de natuur op vakantie gaat is het wellicht raadzamer om Egypte over te slaan als vakantiebestemming. Aan de rivier de Nijl is het nog wel enigzins groen en komt u vegetatie tegen net zoals hier en daar aan de kustlijn. Verder is Egypte een land wat voor het overgrote merendeel uit woestijn bestaat. Maar dit heeft natuurlijk ook wel zijn charme.

De mooiste natuur is eigenlijk het onderwaterleven wat zich met name in de Rode Zee afspeelt. Duikers vanover de hele wereld doen Egypte dan ook aan, puur om diverse duiktochten te maken.

Land

Egypte

Oppervlakte

1.001.449 km2

Hoogste punt

Jabal Katrinah 2637 meter

Inwoners

Circa 66 miljoen

Taal

Arabisch

Valuta

Egyptische pond

Tijdverschil

Klimaat

Overwegend warm

Hoofdstad

Cairo

Aanbod in Egypte

Regio's en plaatsen in Egypte