Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika Land in Afrika

Zuid-Afrika is een prachtig land en het heeft de vakantieganger erg veel te bieden. Een schitterende natuur, prachtige gebergtes en natuurparken, veel cultuur en ook gastronomisch gezien is het prima vertoeven in het uiterste zuiden van het continent Afrika.

Maar Zuid-Afrika heeft ook een keerzijde. De apartheid, ook al bestaat dit officieel niet meer, het speelt nog steeds een belangrijke rol in de hedendaagse samenleving. Ook is er natuurlijk veel armoede wat zijn weerslag op het land heeft.

Als u overweegt om op vakantie te gaan naar dit prachtige land dan moet u toch de positieve punten voorrang geven bij het maken van uw keuze. Wie eenmaal in dit prachtige land is geweest, keert hoogstwaarschijnlijk binnen enkele jaren al weer terug.


Natuur

De natuur is zeer divers. Je hebt talloze natuurparken door geheel Zuid-Afrika heen liggen. Zowel in het binnenland als aan de kust. 

Het bekendste park is natuurlijk het wereldberoemde Krugerpark. Hier komen van over de hele wereld toeristen naartoe. Vooral voor het aanschouwen van het imponerende dierenrijk. Dit gigantische natuurpark is natuurlijk ook een aanrader, het is ook mogelijk om zonder met de huurauto en zonder gids dit park te betreden. Blijf ook in de auto zitten tijdens de safari want het Krugerpak is wel degelijk gevaarlijk als mensen besluiten uit de auto te komen en op deze manier dichter bij een bepaald dier te komen.

Het Tissikamma park wat een stuk zuidelijker aan de kust ligt moet het vooral hebben van zijn natuurschoon. En dat is in dit Nationale Natuurpark dan ook in overvloed te vinden. U kunt hier heerlijke wandelingen maken.

Land

Zuid-Afrika

Oppervlakte

1.221.037 km2

Hoogste punt

Mount Aux Sources 3282 meter

Inwoners

Circa 44 miljoen

Taal

Engels en diverse regionale talen

Valuta

Rand

Tijdverschil

Klimaat

Gematigd divers klimaat

Hoofdstad

Pretoria

Aanbod in Zuid-Afrika

Regio's en plaatsen in Zuid-Afrika