Brazilië

Brazilië

Brazilië Land in Amerika

Wel eens gedacht om op vakantie te gaan naar Brazilië? Als u dit wilt, is het verstandig om u mee te laten voeren op het Braziliaanse levensritme. Ontdek er de typisch Zuid-Amerikaanse cultuur en verwonder u over de prachige natuur. En als u liefhebber bent van de stad, dan moet u de prachtig gelegen miljoenstad Rio de Janeiro aandoen. Dit is waarschijnlijjk de moois gelegen stad ter wereld met zijn Corcovado waarop het Christusbeeld hoog boven de stad uittorent.

U bent meer van de relaxvakantie? Ook dan is Brazilië een verstandige keuze.  Prachtige zandstranden in een tropisch klimaat, wuivende palmbomen en een prachitge zonsondergang.
Dit land heeft het allemaal te bieden. Ook op gebied van geschiedenis en cultuur is er voldoende te bekijken en beleven. U zult merken dat tijdens uw vakantie in Brazilië de dagen voorbijvliegen.


Natuur

Wat betreft oppervlakte behoort Brazilië tot de grootste landen ter wereld.
Er zijn veel toeristen die speciaal voor de natuur een vakantie boeken naar Brazilië. Je hebt natuurlijk de Amazone regio, dit worden ook wel de longen van de aarde genoemd. Daarnaast zijn er ook nog vele Nationale Parken met hun prachtige flora- en fauna. Ook de immense kustlijn is een mooi gebied om het diverse dierenleven te aanschouwen.

Rio de Janeiro is dikwijls het startpunt voor een natuurreis door Brazilië. Een aanrader is de beroemde Corcovado te bezoeken. Op de top staat het Christusbeeld wat over de stad waakt. Maar om de berg heen gelegen ligt een prachtig natuurpark. Maar ook de Copacabana is wereldberoemd en het strand hier is prachtig.

De twee belangrijkste natuurgebieden van Brazilië zijn het Amazonewoud en de Pantanal. Dit zijn natuurparken die tot de meest aansprekende ter wereld horen. Bij de echte natuurliefhebber staan deze parken boven aan hun lijst om te bekijken tijdens hun vakantie. Er zijn diverse nationale parken in Brazilie in alle soorten en maten. Sommige natuurgebieden kunt u ook vanaf uw vakantiehuis via een dagexcursie aandoen.

Land

Brazilië

Oppervlakte

8.547.400 km2

Hoogste punt

Pico da Neblina 3014 meter

Inwoners

Circa 175 miljoen

Taal

Portugees

Valuta

Real

Tijdverschil

Klimaat

Overwegend tropisch

Hoofdstad

Brasilia

Aanbod in Brazilië

Regio's en plaatsen in Brazilië