Andorra

Andorra

Andorra Land in Europa

Andorra is een kleine staat die als het ware ingeklemd zit tussen Frankrijk en Spanje.
Het bergachtige gebied is vooral in trek bij de avontuurlijke toerist en in het zomerseizoen zie je hier dan ook veel wandelaars en fietsers. In de wintermaanden kun je er ook prima skiën en andere winteractiviteiten beoefenen.
Het land wordt niet alleen bevolkt door Andorrezen, er zijn minsten zoveel Spaanse ingezetenen die Andorra als thuisland hebben. En hoewel de voertaal Catalaans is zijn er ook Fransen en Portugezen die gehuisvest zijn in de dwergstaat.
Door de belastingvrije status komen er jaarlijks toch miljoenen toeristen richting Andorra. Wat is er leuker om een actieve vakantie te combineren met een betaalbaar en veelzijdig verblijf. 


Natuur

Andorra is gelegen in het midden van de Pyreneeën en dit imposante bergmassief maakt het tot een regio waar je rekening moet houden met de hoogteverschillen en de weersinvloeden die daarbij komen kijken.
Het aantrekkelijke van Andorra is dat deze dwergstaat tamelijk ongerept is en authentiek overkomt op de toerist. Het voelt eerlijk aan en voor de natuurliefhebber maakt het dat tot een leuke regio om de vakantie door te brengen. Het is ook mogelijk om op de mooiste plekken van Andorra een eenvoudig natuurhuisje te huren en zo te verblijven in een prachtig gebied met een dito flora & fauna. 

Land

Andorra

Oppervlakte

453 km2

Hoogste punt

Como Pedrosa 29e6 meter

Inwoners

circa 90.000

Taal

Catelaans

Valuta

Euro

Tijdverschil

-

Klimaat

Gematigd

Hoofdstad

Andorra la Vella

Aanbod in Andorra

Regio's en plaatsen in Andorra