Chimay

Chimay

Plaats in België

Chimay is een charmant stadje in het Franstalige gedeelte van België. Het is gelegen in de provincie Henegouwen. De omgeving rondom deze plaats is landelijk en bosrijk te noemen, natuurlijk niet zo vreemd gezien het feit dat ze onderdeel uitmaken van de Ardennen.
Wil je een vakantiehuis huren in Chimay of in de directe omgeving dan kun je gebruik maken van de faciliteiten die het stadje te bieden heeft. Er zijn meerdere supermarkten aanwezig en ook restaurants en dergelijke ontbreken niet. Handig natuurlijk als je tijdens de vakantie een hapje uit eten wilt en de kans groot is dat je lopend een horecagelegenheid kunt bereiken.
Chimay is een interessante plaats om een vakantie door te brengen. Vanuit de stad kun je het achterland ontdekken!


Toerisme

Het zuiden van België heeft veel te bieden. Als u verblijft in Chimay dan kunt u Wallonië op uw eigen tempo ontdekken. Huur een fiets en ontdek de leuke dorpjes in de omgeving of trek de wandelschoenen aan en ontdek de bossen van Rance.
Het is mogelijk om een natuurhuisje net buiten Chimay te betrekken en van hieruit de grens met Frankrijk over te steken.
Maar ook in dit deel van België zelf is er meer te zien en doen. De stuwdam Eau d’Heure is een aanrader en ook Cerfontaine is erg leuk voor actieve buitenmensen.
Chimay zelf is ook een leuk stadje waar het prima toeven is. Behalve de historische gebouwen en een gezellig centrum is ook een bezoekje aan de plaatselijke bierbrouwer een must. Hier wordt één van de beroemdste abdijbieren van België gebrouwen.
Dus voor een vakantie in Zuid-België is de plaats Chimay een meer dan goed idee!

Plaatsnaam

Chimay

Aantal inwoners

circa 9.750