Flobecq

Flobecq

Plaats in België

Flobecq is een dorp welke gelegen is in de provincie Henegouwen. Het is nog net aan de Franstalige zijde van België gelegen. Maar door de nabijheid van de Nederlandstalige zijde draagt deze plaats ook de naam Vloesberg.
De plaats is in feite dan ook tweetalig en dit kun je onder andere terugvinden in het kruidenmuseum van Flobecq.
Wil je een vakantiehuis huren in Vloesberg dan zijn hiervoor enkele mogelijkheden. Doe je dit dan verblijf je in een mooi stukje Wallonië, dat is een ding wat zeker is!
De voorzieningen in Flobecq zijn goed te noemen. Er is een pub waar je een drankje kunt doen. Er zijn enkele restaurants te vinden en ook een supermarkt is gewoon in het dorp zelf te vinden. 


Toerisme

Verblijf je tijdens de vakantie in Flobecq dan wil je waarschijnlijk wel iets meer van Henegouwen ontdekken. En natuurlijk mogen de Ardennen ook niet ontbreken op je wensenlijstje. In deze bosrijke streek kun je heerlijk wandelen en fietsen.
Vanuit je accommodatie in Vloesberg (dan wel Flobecq, zoals je wilt) kun je een bezoek brengen aan één van de gezellige plaatsjes in de omgeving. Ellezelles is een aanrader, hier kun je een heerlijk pintje proeven in de plaatselijke brouwerij.
Ook Geraardsbergen is een goede tip als je de vakantie doorbrengt in Flobecq, deze stad heeft veel authentieke en historische kenmerken bewaard.
Ook Brakel is interessant en dan met name voor wielerfanaten. De fietsroutes die hier te vinden zijn hebben voor een ieder de nodige uitdaging.
Voor een vakantieverblijf in België zijn er natuurlijk diverse mooie plaatsen om een huisje te huren maar Vloesberg is een naam die niet mag ontbreken op dit lijstje! Of zoals de meeste mensen de plaats kennen; Flobecq.

Plaatsnaam

Flobecq

Aantal inwoners

circa 3.500