Froidchapelle

Froidchapelle

Plaats in België

Froidchapelle is een dorpje in de regio Henegouwen. Dit gebied maakt deel uit van de Ardennen en is mede daarom erg populair bij mensen die de vakantie in België willen doorbrengen.
Het dorp heeft een liefelijke en romantische uitstraling en als u een vakantiehuis op een rustige locatie zoekt dan is Froidchapelle een uitstekende keuze. Het pittoreske van deze plaats wordt nog eens extra benadrukt door het riviertje de Hantes die rustig langs het dorp heen stroomt. Het dorp heeft wat betreft faciliteiten niet erg veel te bieden, het gaat in het geval van Froidchapelle vooral om de locatie. Dit deel van de Belgische Ardennen is prachtig en u verblijft als het ware in een natuurpark. 


Toerisme

Als u een vakantiewoning huurt in Froidchapelle wilt u vermoedelijk ook de omgeving verkennen en weten wat er zoal te doen is. De nadruk in dit deel van Henegouwen ligt toch op het alom aanwezig natuurschoon. Als u een buitenmens bent en graag de regio per voet of fiets verkent dan bent u in dit deel van België helemaal op uw plek.
Vanuit uw vakantieadres in Froidchapelle kunt u bijvoorbeeld de meren van Eau d’Heure aandoen, hier kun je met je metgezellen een kano huren of onder begeleiding gaan raften. Maar ook is er een waterskilift waar je de fijne kneepjes van deze watersport kunt beoefenen.
Voor kinderen zijn er in deze regio ook talrijke activiteiten te doen.
Voor fanatieke fietsers is er een heuse fietsroute die luister naar de naam Ravel, deze voert u langs de mooiste plekjes van de Ardennen in de regio Henegouwen. Ook leuk is het om een plaats als Chimay aan te doen tijdens de vakantie.
Het aanbod van vakantiehuizen in Froidchapelle is redelijk summier en vroeg boeken is dan ook aan te raden.

Plaatsnaam

Froidchapelle

Aantal inwoners

circa 1.500