Warneton

Warneton

Plaats in België

Warneton is gelegen op de grens van de provincies Henegouwen en West-Vlaanderen. De Belgische naam voor het dorp is overigens Waasten.
Dat de Franse benaming Warneton even zo vaak wordt toegepast heeft te maken met de grensligging tussen België en Frankrijk, alleen de rivier de Leie scheiden beide landen op deze plek van elkander.
Wil je de vakantie in Waasten (of Warneton zoals je wilt) doorbrengen dan verblijf je op een plek waar de nodige historische gebouwen te vinden zijn.
In de eerste wereldoorlog lag deze Belgische plaats bijna geheel in puin maar in de loop der jaren is het dorp herrezen uit het as. Heden ten dage is het een interessante plek om te verkennen en voor toeristen is er op het gebied van natuur en cultuur veel te zien en doen!
U hoeft zich dus niet te vervelen tijdens een kort verblijf of wat langere vakantie in Warneton.


Toerisme

Of je nu kiest voor de Belgische benaming Waasten of toch de voorkeur geeft aan de Franse variant Warneton. Buiten kijf staat dat dit dorp een prima uitvalbasis kan zijn in het zuiden van België.
De herinneringen aan het roerige oorlogsverleden zijn nog steeds te vinden in de Henegouwen en West-Vlaanderen regio en mensen met interesse voor geschiedenis kunnen hun kennis over het verleden van België bijspijkeren. Vanuit Warneton heb je in ieder geval een prima uitvalsbasis.
Wil je een dagje stad inplannen tijdens de vakantie dan kun je vanuit Warneton het gezellige Kortrijk makkelijk bereiken. Een alternatief zou Ieper kunnen zijn!
De Leiestreek is ook populair onder fietsers en wandelaars. Er zijn leuke routes om te voet dan wel per tweewieler te nemen.
Boek een leuk huisje in Warneton en geniet van de Belgische gastvrijheid!

Plaatsnaam

Warneton

Aantal inwoners

circa 2.500