Allgäu

Allgäu

Regio in Duitsland

Allgäu is een streek in het zuiden van Duitsland. Heb is een gebied welke deels in Beieren en deels in Baden-Württemberg is gelegen. Het gebied is een waar paradijs voor buitenmensen en veel Duitsers brengen dan ook juist in dit deel van Zuid-Duitsland de vakantie door.
De ligging tegen de grens met Oostenrijk en te midden van de Allgauer Alpen maakt het een regio waar de sportieve recreant helemaal los kan gaan.
Het toerisme is dan ook een belangrijke inkomstenbron voor de lokale bevolking en ze zullen u dan ook met open armen ontvangen. Allgäu is een streek waar zowel in de winter- als zomermaanden genoeg te beleven is. Er wordt door het regiobestuur ook veel geld gestoken in het lokale toerisme en de faciliteiten voor vakantiegangers wordt met het jaar beter!


Toerisme

Natuur, historie en cultuur zijn zomaar enkele typeringen die perfect aansluiten bij de beleving zoals u die in Allgäu zult ervaren. Veel mensen brengen hun tijd door in de Allgauer Alpen want deze bergachtige omgeving is de perfecte locatie voor het maken van een lange wandeling of een uitdagende fietstocht op de atb. Er zijn fantastische wandel- en fietsroutes te vinden.
In het winterseizoen kunt u hier perfect de wintersport doorbrengen. Allgäu is in de koude maanden perfect voor het doorbrengen van een vakantie met het hele gezin. De skipistes zijn perfect voor jong en oud die de fijne kneepjes van het afdalen nog onder de knie moeten krijgen. De plaats Oberstdorf is wat dat betreft een perfecte plek om een vakantiehuis te huren.
Maar ook een stukje stedelijke cultuur is absoluut mogelijk. Als je een bezoek brengt aan de stad Kempten in Allgäu kun je je vergapen aan prachtige historische bouwwerken en een leuk aanbod van winkeltjes, etc. Ook zijn er meerdere musea in deze Zuid-Duitse stad te bezoeken.
In het zomerseizoen brengen veel mensen de vakantie door in de nabijheid van de Bodensee. Dit is één van de fraaiste meren van Duitsland en het voorzieningenniveau voor de recreant is er ronduit top!
Allgäu is in ieder geval een regio waar u prima de vakantie kunt doorbrengen ongeacht het seizoen.

Provincie

Allgäu

Oppervlakte

8.800 km2

Aantal inwoners

circa 2.650.000

Hoofdstad

n.v.t.

Plaatsen in Allgäu